Sara Chafak menetti ajolupansa – taustalla huolimattomuus: "Nyt matkataan julkisilla"

3:19
Sara Chafak edusti missifinaalin yleisössä kahdeksan vuoden takaisessa Miss Universum -asussaan.

Sara Chafak kertoo asiasta Instagramissa. 

Miss Suomi Sara Chafak kertoo Instagram Tarinat -osiossa menettäneensä ajolupansa. Tämän viikon sunnuntaina (25.10.) 30 vuotta täyttävä Chafak kertoo saaneensa "Trafilta synttärilahjan". 

– Unohtanut palauttaa muutamat todistukset, niin nyt matkataan julkisilla pitkästä aikaa. Time to explore HKI again lol, Chafak kirjoittaa julkaisemaansa videoon. 

Chafakin julkaiseman videon näet tästä. Se säilyy Instagram-tilillä 24 tuntia julkaisemisen jälkeen. 

Chafak joutui viime viikolla kohun silmään, kun selvisi, että hänen Instagram-tilillään on kuvia, jotka eivät ole hänen omiaan. Pian somealustoilla alkoi kiivas keskustelu siitä, saako omalla Instagram-sivustolla julkaista kuvia, jotka ovat toisen ottamia, ilman sen alkuperää tai kuvan ottajaa mainitsematta. 

Chafak otti itse kantaa somekohuun julkaisemalla kirjoituksen Instagram Stories -osioon, jossa julkaisut säilyvät 24 tuntia. 

Tekijänoikeuksista sen verran tähän aamuun. Mä ymmärrän sen, että täytyy merkata aina kuvan ottaja kuviin ja niin teenkin joka ikinen kerta, kun mulla on tiedossa kuvaaja! Tykkään mtn some toimii myös siten, että kun tulee postattua kuva jostain hyvin kauniista asiasta, joka koskettaa minua henkilökohtaisesti, esim kauniista maisemasta, niin jos joku tunnistaa kyseisen kuvan alkuperän, niin joku siitä kertoo aina ja voin tägätä kuvaajan. Ja miksi? No just siksi, koska en mäkään halua, että mun kuvia levitellään / käytetään ilman lupaa sanomatta siitä mulle mitään! Mutta valitettavasti sitä tapahtuu jatkuvasti. Lopuksi vielä kerratakseni, mä tägään aina kuvaajan kuviin kun se on tiedossa! Koska mä myös haluan krediittiä mut ottamista omista kuvista!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja