Sara Chafak joutui tekstiviestihuijauksen kohteeksi – pankkitilit suljettiin: "Olisi varmaan voinut mennä vaikka mitä"

Sara Chafak kertoo MTV Uutisille langenneensa tekstiviestihuijaukseen keskellä kiireistä päivää.

Vuoden 2012 Miss Suomeksi kruunattu malli ja somevaikuttaja Sara Chafak  joutui tiistaina 29. elokuuta tekstiviestihuijauksen kohteeksi, jonka takia hän joutui sulkemaan pankkitilinsä. 

Chafak kertoo MTV Uutisille langenneensa huijaukseen epähuomiossa kiireen keskellä. Hän kertoo odottaneensa edellisenä päivänä pakettia, jota ei ollut kuulunut ollenkaan. Tiistaina Chafak sai tekstiviestin, joka lähetettiin Postin nimissä.  

– Siinä todettiin, että "Kuljettajamme on yrittänyt toimittaa pakettia. Emme tavoittaneet sinua, varaa uusi aika" ja perässä linkki, Chafak kertoo. 

– Sitten kun tässä 17 asiaa tein yhtä aikaa ja valmistauduin ohjelman kuvauksiin, niin painoin sitä sitten ja jotenkin epähuomiossa pääsin siihen pisteeseen, että olin kirjautunut pankkitunnuksilla sisään. Vasta siinä vaiheessa alkoi hälytyskellot soida, kun tämä nettisivu ei latautunut. Päivitin sitä uudestaan, ja siihen tuli vaan, että error, sivua ei näy. 

Chafak tajusi nopeasti, mistä oli kyse, ja soitti samantien pankkiinsa. Pankkitilit suljettiin välittömästi, eikä niiltä ehtinyt kadota rahaa. Pieni paniikki syntyi Chafakin mukaan hänen saatuaan ilmoituksen, että yksi hänen pankkikorteistaan oli yhdistetty Applen maksuominaisuuksiin. Tämäkin asia kuitenkin saatiin hoidettua heti pois päiväjärjestyksestä. 

Hän kiittelee helpottuneena sitä, että toimi nopeasti, eikä jäänyt ihmettelemään asiaa. 

– Onneksi ei käynyt pahemmin tai etten jättänyt asiaa huomioimatta. Sitten olisi varmaan voinut mennä vaikka mitä. Kehotan huolellisuuteen, tätä sanon aina itsellenikin. Mutta sitten on taas näitä päiviä, kun mennään tukka putkella, niin sitten tapahtuu. 

Vaikka tilanne on ikävä, ei se Chafakia hänen kertomansa mukaan liiemmin paina. Uudet pankkikortit ja tunnukset tulevat viikossa parissa, ja sen aikaa hän kertoo pärjäävänsä. 

– Onneksi on tietenkin perheenjäseniä, että kyllä hommat hoituu. Ja sitten kun on käteinenkin vielä käytössä, tiedä sitten tulevaisuudessa, mutta sillä mennään nyt vielä. Hetki kerrallaan. Mutta kyllä tässä nyt pärjää viikon kaksi, ei se nyt elämää mullista mitenkään. 

– Nyt katsoo vähintään kolme kertaa, ennen kuin vastaa mihinkään viestiin tai klikkaa mitään. Näistä oppii.

Alla olevalla videolla Sara Chafak kertoo, kuinka päätyi kokoamaan kokkikirjan.

Sara Chafak kokosi sielukkaan kokkikirjan 8:10

Lue myös:

    Uusimmat