Sanna Marinin aamiaiskohu aiheutti hymynkareita Pöllöraadissa: "Aika vaatimaton myrsky – tämä oli vaalienalusskuuppi"

Pölläraati antaa suitsutusta Sanna Marinin rohkeudesta:"Nyt on oikeasti oikea ja vasen laita" 1:46
Pöllöraati arvioi: Marinin veroehdotus oli rohkea veto. Oikeistolla, vasemmistolla ja keskustella on nyt selkeä ero.

MTV:n Uutisaamun Pöllöraati perkasi jälleen politiikan viikon joka perjantaiseen tapaan.

Viikon aikana keskustelua on herättänyt Sanna Marinin aamiaisetu, josta Iltalehti uutisoi ensin. Pöllöraadissa asian mittaluokka herätti lähinnä hymynkareita.

– Tämä on aika vaatimaton myrsky. Itse olen sen verran laitostumisherkkä, että tottuisin aika nopeasti, että aamiainen tulee kuin Manulle illallinen. Paheksumiskynnys ei ylittynyt, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

– Ei minullakaan ylittynyt, mutta kyllä pääministerin pitäisi tietää, ettei ole ilmaisia aamiaisia tai lounaita. Mielestäni pääministeri tekee niin kovaa työtä, että puolestani pöydässä voi olla vähän parempia aamiainenkin, Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki pohti.

– Marinin murot versus artistin aamiainen. Jos puhutaan suurista ja pienistä asioista, niin suuri asia on se, että meillä pääministeri, joka periaatteessa vastaa siitä, että ihmiset pystyvät harjoittamaan elinkeinoa tässä maassa. Tällä moni hetkellä ei pysty, se on se iso asia, MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen linjasi.

Mielenkiintoinen ajoitus

Totta kai tässä on monta kauneusvirhettä tapahtunut. Valtioneuvoston kanslia on sohlauttanut urakalla, on ollut salailua ja Marinissa ei ollut ripaustakaan nöyryyttä. Olisi pitänyt vaan sanoa, että tässä on käynyt pieni virhe ja korjataan asia.

Kärki pitää myös ajoitusta mielenkiintoisena, sillä Marin on väläyttänyt progressiivista kuntaveroa.

– Siinä mielessä upposi, että ollaan aamiaisella ja toisten taskulla samaan aikaan. Ajoitus on huono hänen kannaltaan, Kärki pohti. 

– Tämä oli vaalienalusskuuppi. Mittaluokkana pieni, mutta tällaisen asian ihmiset ymmärtävät ja puhuvat. Tällä voi olla vaikutusta vaaleihin, Ahtiainen lisäsi.

Pääkuvan videolla Pöllöraati arvioi: Marinin veroehdotus oli rohkea veto. Oikeistolla, vasemmistolla ja keskustella on nyt selkeä ero.

Lue myös:

    Uusimmat