Tämä oli Sanna Marinin viestintävirhe ateriakohussa – "Poliitikon kannattaa muistaa, että uhriutuminen ei näytä hyvältä"

0:36
Politiikan toimittaja Tommi Parkkonen laski, paljonko Marin on käyttänyt ateriaetua per päivä. Katso Pöllöraadin keskustelun osio videolta!

Suomen politiikan viikko on kulunut vauhdikkaasti pääministerin Kesärannan asunnon aamiaiskohun jatkojen siivittämänä. MTV Uutisten Pöllöraati pureutui Uutisaamussa siihen, miten Sanna Marin suoriutui viestinnässään kohun keskellä.  Hän oli jo selviämässä ikävästä viestintätilanteesta kunniakkaasti, kun hän syyllistyi hyvin tyypilliseen virheeseen, Pöllöraati totesi.

Marin ja hänen perheensä on saanut Kesärannan asuntoon toimitettuna ilmaiseksi aamiaistarvikkeita ja muita kylmiä aterioita. Asian julkitulo viime viikolla synnytti niin kutsutun aamiaiskohun.

Politiikan toimittaja Tommi Parkkonen muistuttaa Pöllöraadissa, että koko kohu ei olisi saanut nykyisiä mittasuhteitaan, jos valtioneuvoston kanslia olisi toiminut viestinnässään toisella tavalla. 

MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki pohtii, että Marin teki tällä viikolla asiassa viestintävirheen.

Kohussa oli jo käynnissä "hyvä vaihe", kun Marin totesi, että ateriaedun epäselvyydet on hyvä selvittää eikä hän aio etua enää hyödyntää, vaikka se olisi asianmukaista. Sitten Marin mokasi.

– Sitten päästiin loukkaantumisen ja uhriutumisen vaiheeseen, mikä ei ehkä ollut Marinille kunniaksi. Että nyt vedetään että "minäkö pääministerinä Prismaan lähden".

– Hänkin pääsi jo (eteenpäin) aika tyylikkäästi, selitti asiat avoimesti, kun Marin saatiin kameran eteen, mutta sitten vedettiin uusi kierros ja sen takia sitä taas jahnattiin kyselytunnilla. Aivan liian herkullinen aihe oppositiolle sivuutettavaksi vaalien alla.

Video: Pääministeri Sanna Marin kohuviikon jälkeen: En aio jatkaa verottoman ateriaedun käyttöä.

5:08

– Marinilta täysin ymmärrettävää, että asia harmittaa ja tulee uhrin olo. Poliitikon kannattaa muistaa, että uhriutuminen ei näytä hyvältä, Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari muistuttaa.

Näet koko Pöllöraati-keskustelun tältä videolta.

2:07:23


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja