Sanna Marin otti kantaa yökerhon lavalla: "Tietyt suomalaiset tahot nielevät Venäjän syötin"

Entinen pääministeri Sanna Marin (sd.) esiintyi Jutta Urpilaisen kampanjatilaisuudessa helsinkiläisessä yökerhossa.

Sanna Marin nousi SDP:n presidenttiehdokkaan Jutta Urpilaisen kampanjastartissa yökerho Apollo Live Clubin lavalle. 

Urpilainen, Marin ja toimittaja Kirsi Heikel keskustelivat muun muassa Venäjän hybridivaikuttamisesta.

Sanna Marin arvioi, että Venäjä masinoi erilaisia kampanjoita sosiaalisessa mediassa osana hybridivaikuttamistaan.

– Kun käytte katsomassa entistä Twitteriä, nykyistä X:ää, tai muita sosiaalisen median foorumeita, siellä on aivan selvästi tekaistuja kuvia turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttajista., Marin mainitsi.

Tekaistuja kuvia sosiaaliseen mediaan syöttämällä Venäjä haluaa Marinin mukaan lietsoa vihaa ja eripuraa Suomessa.

– Tietyt suomalaiset tahot ehkä nielevät tämän Venäjän syötin, jakavat näitä kuvia erilaisilla alustoilla, ja Venäjä hyötyy siitä kun aiheutetaan kaaosta ja keskustelua ja hämmennystä, Marin huomautti.

Marin ei sanonut mitään siitä, keihin suomalaisiin tahoihin hän kommentillaan viittasi. Mediat ovat hiljattain uutisoineet esimerkiksi perussuomalaisten kunnallispoliitikon Samppa Granlundin sekä perussuomalaisten entisen kansanedustajan Reijo Tossavaisen jakamista ilmeisen tekaistuista kuvista.

"Politiikka kaipaa kunnianpalautusta"

Sanna Marin aloitti syksyllä Tony Blair -instituutissa ja erosi kansanedustajan tehtävästä.

– Ihan mahtavaa olla omien parissa, Marin hehkutti SDP-väen edessä.

Marin sai lavalle saapuessaan lähes yhtä raikuvat aplodit kuin tilaisuuden keskushenkilö, presidenttiehdokas Jutta Urpilainen.

– Sanna tuu takaisin, me tarvitaan sua, kuului yhden miesäänen huuto yleisöstä.

Suomalaisen politiikan keskusteluun Marin ei ole osallistunut käytännössä lainkaan. Marin sanoi silti, ettei palo vaikuttamiseen ole kadonnut, vaikka rooli on nyt uudenlainen.

Politiikka ansaitsee Marinin mukaan peräti kunnianpalautukseen.

– Politiikka kaipaa enemmän itsekunnioitusta ja kunnianpalautusta, jos näin voisi sanoa. Politiikka on paikka, jossa demokraattisesti päätetään yhteisistä asioista. Se on hieno paikka vaikuttaa ja haluan ennen muuta kannustaa ihmisiä vaikuttamaan, Marin kommentoi.

"Eiköhän olisi jo aika toiselle naiselle"

Marinin mukaan naisille on tärkeää välittää viesti, että heillä on oikeus "olla 100 prosenttia".

–  Teidän ei tarvitse olla 50 tai 20 prosenttia oma itsenne, jotta voitte olla uskottavia. Eli on oikeus olla vahva, on oikeus olla johtaja, jos on siinä asemassa, on oikeus olla tosi pätevä uraihminen, ja samanaikaisesti on oikeus olla äiti, tytär, hyvä ystävä. On oikeus jokaiseen niihin puoleen elämässä, mitä meillä kaikilla siinä omassa elämässä on, Marin sanoi.

Urpilaisella on kokemusta illan aiheena olleesta lasikattojen rikkomisesta. Hän on SDP:n ensimmäinen naispuheenjohtaja, ensimmäinen nainen Suomen valtiovarainministerinä ja Suomen ensimmäinen naispuolinen EU-komissaari.

–  Meillä on ollut Suomessa 12 presidenttiä, 11 miestä ja yksi nainen, niin eiköhän se olisi nyt jo aika toiselle naiselle, Urpilainen sanoi ja sai raikuvat suosionosoitukset.

Lopuksi Heikel kysyi Urpilaiselta, minkälaisen presidentin Suomi hänestä saisi.

–  Uskon, että Suomi saisi minusta kansainvälisesti kokeneen, verkostoituneen presidentin, joka on valmis siihen tehtävään ensimmäisestä päivästä lähtien. Vahvan arvojohtajan, joka haluaa koota suomalaisia yhteisten arvojen äärelle ja josta löytyy tunnetusti sisua ja sydäntä, Urpilainen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat