Puoluetoverit kommentoivat Marin-kohuja: "En haluaisi siihenkään aikaan, että demarit on yli kuusikymppisten miesten puolue"

Näin kansa suhtautui Sanna Mariniin bilekohun keskellä 4:32
Katso myös: Näin ihmiset suhtautuivat Sanna Mariniin bilekohun keskellä

MTV Uutisten haastattelemat pääministeri Sanna Marinin (sd.) puoluetoverit ovat Marinin takana lukuisista kohuista huolimatta. Tilanteesta on keskusteltu tänään puolueen kesäkokouksessa Lahdessa.

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän Antti Lindtman kertoi aamupäivällä, että Lahden kesäkokouksessa ”koitetaan keskittyä asioihin”, mutta ”viimeisistä käänteistä” kuitenkin keskustellaan. 

Lindtman kertoi ymmärtävänsä ymmärtää Sanna Marinin liikutuksen puheen aikana. Marin liikuttui voimakkaasti puhuessaan vapaa-ajanvietostaan nousseesta kohusta SDP:n toritapahtumassa.

– Varmasti on ollut kova myllytys, sen voi jokainen ymmärtää, Lindtman kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Puoluetoveri, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrille se sen sijaan tuli yllätyksenä.

– Koska hänen henkinen kanttinsa on tosi kovaksi testattu. Hänellä on ollut aivan valtava hermopainekyky. 

Sanna Marin liikuttui kyyneliin puhuessaan kuvakohusta ja Ukrainasta 1:22

Herättänyt kysymyksiä myös Suomen rajojen ulkopuolella

Kumpula-Natri kertoo, että Marin-tapaus on herättänyt huomiota ja kysymyksiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

– Tiedän, että Sanna tunnetaan maailmalla ja demarikollegatkin eri puolilta Eurooppaa kyselevät, onko kaikki hyvin, Kumpula-Natri toteaa.

– Mutta toinen lause on se, että eikö teillä juuri tulleet tasa-arvoiset vanhempainlomat ja eikö työllisyys ole mennyt hyvin, eli ajatus on se, onko tässä poliittista takaa-ajoa ja jahtia.

Miapetra Kumpula-Natri Marin-kohusta:"En haluaisi siihenkään aikaan, että demarit on yli kuusikymppisten miesten puolue" 5:06
Miapetra Kumpula-Natri Marin-kohusta: "En haluaisi siihenkään aikaan, että demarit on yli kuusikymppisten miesten puolue"

Kumpula-Natrin mukaan tilanne on kuitenkin harmillinen juuri politiikan syksyn alkaessa.

– Me siedämme tämän demareina, ja pääministeri-instituutiokin sen sietää, mutta harmittaa tietenkin näin politiikan alkusyksyn viikkoina, että tämä vie niin paljon ilmatilaa; sille, miten halutaan kriiseistä huolimatta suomalaista yhteiskuntaa rakentaa, ei jää nyt oikein paljon demareissa tilaa. 

–Toivotaan, että päästään politiikan syksyyn ja asioihin tämän ohella. Mutta en kaipaa myöskään sitä aikaa, että asioita kokonaan peiteltäisiin. Halutaan myös tietää, mitä on tapahtunut ja se pitää kestää. Siksi on hyvä, että pääministeri näyttää työkykynsä ja poliittiset hampaansa myös. 

"Ei mainehaittaa"

Kumpula-Natri ei pelkää Marinin edesottamusten aiheuttamaa mainehaittaa.

– En haluaisi siihenkään ajatukseen, että demarit on yli kuusikymppisten miesten puolue ja kiinnostaa vain pääkirjoitusten lukijoita, vaan että SDP puhuttelee ja on läsnä nuorten, opiskelijoiden ja lapsiperheiden arjessa. 

– Ehkä tässä on näin, että kun isot laineet laantuvat, Sanna on ehkä liikaa ravistellut mutta myös puhutellut tavallisia suomalaisia. Ja eri suomalaisia kuin jotka ovat yleensä politiikasta ja poliitikoista kiinnostuneita. 

Kumpula-Natri tähdentää vielä kaiken uhallakin, että ”Suomessa saa tanssia”. 

– En voi heittää ensimmäistä kiveä. Pääministerillä ja presidentillä pitää olla tilaa yksityiseen hetkeen yksityisessä tilassa; ei me semmoista haluta (kahlehtia). Pääministeri sanoi ottavansa opiksi ja se koskettaa erityisesti sitä, missä mentiin mielestäni harmaalle vyöhykkeelle, eli että missä nämä juhlat pidetään. 

– Pääministeri teki oikein, kun hän pyysi viimeisistä kuvista heti anteeksi. Siinä on menty rajan yli. Mutta se, että tanssii kadehdittavan hyvin tämän päivän kulttuuritekijöiden joukossa, ei minusta sitten kuitenkaan ole muutos siihen, että taiteilijat ovat Sibeliuksesta muihin taiteilijoihin kuppia ottaneet. Mutta ei ole toivottavaa, että lisää näitä tulee julkisuuteen puolueen kannalta kuitenkaan.

MTV Lahdessa: SDP aloittaa kesäkokouksensa – Näistä asioista puhutaan Marinin juhlinnan lisäksi 28:41
Katso lisää toritunnelmia tästä.


Lue myös:

    Uusimmat