Sanna Marin kommentoi Ylelle MTV:n kyselyssä keskustalta saamaansa umpisurkeaa arvosanaa

1:05
Pääministeri Marin kommentoi leikkauskohua: "Olen ollut erittäin pahoillani, että tämä on aiheuttanut epätietoisuutta"

Keskustan kenttäväki osoitti viime viikolla MTV Uutisten kyselyssä pettymyksensä pääministeri Sanna Marinin (sd.) toimintaan niin sanotussa Veikkaus-jupakassa. Marin kommentoi puoluetovereiltaan saamaansa ehtoja hipovaa kouluarvosanaa tänään Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.

MTV Uutiset teetti viime viikolla keskustan ja Sdp:n piirihallitusten jäsenille kyselyn Veikkaus-jupakasta ja hallitusyhteistyön sujumisesta. 

Piiripäättäjiltä kysyttiin esimerkiksi sitä, minkä kouluarvosanan (4–10) he antaisivat Sanna Marinille Veikkaus-prosessin aikana.

Vastausten keskiarvo oli 5,2, eli pääministeri pääsi keskustalaisten silmissä juuri ja juuri luokalta.

Kiista liittyi siihen, että tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) piti vastoin Marinin tahtoa tiedotustilaisuuden leikkausten kohdentumisesta heti sen jälkeen, kun pääministeri oli järjestänyt kulttuuriväelle illanvieton virka-asunnollaan Kesärannassa. Poliittinen prosessi leikkauksista oli vielä tuolloin kesken.

"Puolueet tukevat omiaan"

Sanna Marin kommentoi Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla tänään lyhyesti kysymystä siitä, miksi hän arvioi saaneensa keskustalaisilta niin kehnon palautteen.

– Puolueet tukevat omiaan, Marin kuittasi kouluvitosensa, ja korosti, että SDP:n piiripäättäjille suunnatussa kyselyssä tulos oli varsin päinvastainen.

Marinin mukaan hallituksen toimintakyky on kaikesta huolimatta edelleen kunnossa.

1:59
MTV Uutisten kysely kertoo keskustan ja Sdp:n välien heikentyneen.

"Ei hallitukselle voi tässä tyylipisteitä antaa"

Antti Kurvisen kanssa Marin sanoo esittäneensä Kurviselle toiveen ennen Veikkaus-leikkausten julkistamista siitä, ettei leikkauksia julkisteta.

– Itse olisi halunnut tehdä niin, että viisikko käy tilanteen läpi ja neuvottelee ennen kuin tullaan julkisuuteen. Puhuin Kurvisen kanssa ennen kuin hän tämän listan julki toi, ettei hän tekisi sitä, koska näin ja tunnistin, millainen sotku siitä syntyy.

– Ei hallitukselle voi tässä tyylipisteitä antaa, onneksi ratkaisu kuitenkin syntyi, Marin tiivisti tilanteen.

Marin korosti haastattelutunnilla myös, ettei Kesärannassa ollut kulttuurialan toimijoiden tapaaminen kytkeytynyt leikkauksien perumiseen.

1:41
Pääministeri Marin kommentoi juhlakohua: "Haluan kunnioittaa niiden ihmisten yksityisyyttä, jotka ovat ystäviäni ja vieraitani olleet"

"Puolueet ovat erilaisia"

Pääministerin mukaan erimielisyydet johtuvat pohjimmiltaan siitä, että hallituksessa on erilaisia puolueita.

– Me katsomme eteenpäin ja ratkaisemme niitä kysymyksiä, joita hallituksen pöydällä on. Aina hallituspuolueiden välillä on myös erimielisyyksiä ja erilaisia näkemyksiä. Näin se on, kun meillä on monipuoluehallitus eikä esimerkiksi kaksipuoluejärjestelmä, Marin sanoi.

Pääministeri kertoi myös, että hänen välinsä esimerkiksi valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) kanssa ovat toimivat ja että hän luottaa talouspoliittisen keskustelun onnistuvan vastaisuudessakin.

Ensi keväälle suunniteltuja toimenpiteitä työllisyystoimista sekä todennäköisesti ilmastotoimista Marin kuvailee haastaviksi.

– Varmasti tulee olemaan tiukat neuvottelut, en sitä lainkaan kiistä.

Lisäksi pääministeri kertoo hänen puolueensa ajavan pienimpien eläkkeiden korottamista mutta ei indeksin muuttamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja