Hallitus aloittaa huipputärkeät neuvottelut – Sanna Marin toiveikkaana: "Toivon mukaan tulemme täältä ulos yhtenäisenä joukkueena, joka vie Suomea eteenpäin"

Hallitus aloittaa tänään tärkeät kehysriihineuvottelunsa. Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei ennakoi helppoja neuvotteluja.

Tänään ja huomenna järjestettävässä kehysriihessä hallitus päättää Suomen lähivuosien isoista budjettilinjauksista. Ministerit neuvottelevat myös esimerkiksi uusista työllisyystoimista.

Koska kyseessä on hallitustaipaleen puoliväli, samalla katsotaan myös koko hallituskautta ja sitä, miten hallitus on onnistunut tavoitteissaan ja mitä tulee vielä tehdä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on väläyttänyt julkisesti keskustan lähtevän hallituksesta, jos neuvottelun tulokset eivät tyydytä.

– En ennakoi helppoja päiviä, sanon sen reilusti, mutta ratkaisuja tänne on tultu hakemaan, Saarikko sanoi ennen neuvottelujen alkua.

Annika Saarikko: Uhkaukset eivät kuulu tapoihini

Saarikko sanoi Kotimaa-lehdelle huhtikuun alussa, että hallituksessa ollaan tai sieltä lähdetään asioiden takia ja että ratkaisevaa on hallituspuolueiden yhteinen näky.

Tänään Saarikko toisti viestinsä Säätytalon rappusilla: hallituspuolueilla tulisi hänen mukaansa olla riittävän selkeä yhteinen näkemys Suomen tulevaisuudesta.

Hän ei pidä omia puheitaan uhkauksina hallituksesta lähdöstä.

– Mitä tulee puheisiini, ovatko ne olleet uhkauksia, se ei kuulu tapoihini, Saarikko sanoi.

Marinilta ei kantaa työttömyysturvan porrastamiseen

Yksi potentiaalinen työllisyystoimi, josta hallituksen piirissä on ollut paljon erimielisyyttä, on ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen.

Etenkin keskusta ja RKP ovat olleet porrastamisen puolella, vasemmistoliitto taas sitä vastaan.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ei ottanut ennen neuvotteluja kantaa ansiosidonnaisen porrastamiseen.

– En mene näihin yksityiskohtiin. Tämä kokonaisuus on sellainen, josta me kokonaisuutena käymme keskustelua.

Kehysriihestä on ennustettu vaikeaa, mutta pääministeri muistutti hallituksensa kestäneen tähänkin asti monia testejä.

Riihtä pohjustavia neuvotteluja on käyty Säätytalolla jo useita päiviä. Keskusteluja on käyty sekä hallituksen johtoviisikon että erityisavustajien voimin.

– Toivon mukaan tulemme täältä ulos yhtenäisenä joukkueena, joka vie Suomea eteenpäin, Marin sanoi.

2:20
Hallitus suosittelee matkailijoille edelleen vain kotimaan kohteita – "Tautitilanne on Euroopassa tällä hetkellä huononemaan päin"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja