Sanna Marin: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani

1:17
Marinin mukaan huoltovarmuuskeskus on menetellyt väärin, koska sopimusosapuolten taustoja ei selvitetty tarpeeksi tarkasti.

Pääministeri Sanna Marin kertoo, että huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema ei enää nauti hänen luottamustaan.

Marinin mukaan Huoltovarmuuskeskus on menetellyt väärin, koska sopimusosapuolten taustoja ei selvitetty tarpeeksi tarkasti. Marin kommentoi asiaa ensin Ilta-Sanomille.

– Huoltovarmuuskeskus toimii työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa ja työministeri Tuula Haatainen arvioi toimitusjohtajan aseman pyytämänsä selvityksen perusteella. Pääministerin luottamusta toimitusjohtaja ei enää nauti, Marin sanoo IS:lle.

MTV Uutiset on saanut Marinilta sanasta sanaan saman lausunnon. Pääministerin esikunnasta kerrotaan MTV Uutisille, ettei pääministerillä ole asiaan lisättävää. 

Kohun keskiössä Tiina Jylhä ja liikemies Onni Sarmaste

Suomeen saapui tällä viikolla iso kasvosuojaintilaus Kiinasta. Suojaimet eivät täyttäneet sairaalakäytön vaatimuksia. 

Huoltovarmuuskeskus kertoi eilen illalla tiedotustilaisuudessa, että kauneusyrittäjä Tiina Jylhän ja liikemies Onni Sarmasteen kanssa tehdyt sopimukset olivat noin viiden miljoonan luokkaa. Huoltovarmuuskeskus myönsi, ettei kaikkien osapuolten taustoja ehditty tarkastaa kunnollisesti. 

Eilisessä tiedotustilaisuudessa kävi selväksi, että suojainten hankinnassa on täytynyt toimia nopeasti ja siinä on poikettu normaalista hankintamenettelystä.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan mukaan kauppoja on tehty tahojen kanssa, jotka normaalisti rajattaisiin hankintaprosessin ulkopuolelle. Yritysten taustoja ei ehditty tarkistaa.

Huoltovarmuuskeskuksen hallituksen puheenjohtaja kertoi MTV Uutiset Livessä tänään, että tapauksen taustalla on kiireestä ja paineesta johtunut inhimillinen virhe. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja