Sanna Marin avautuu lapsuudestaan sateenkaariperheessä, jonka olemassaolosta vaiettiin: "Me oltiin erittäin köyhiä"

Sanna Marin kertoo Maria Veitolalle lapsuudestaan Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee kauden seitsemännessä jaksossa pääministeri Sanna Marinin luona Kesärannassa, joka on pääministerin virka-asunto Helsingin Meilahdessa. 

Päivän aikana kaksikon puhe kääntyy Marinin perheeseen ja lapsuudenkotiin. Marin varttui Pirkkalassa, eikä hänen perheensä ollut lainkaan varakas. 

– Me oltiin erittäin köyhiä. En tiedä, miksi se on ihmisille hirveän vaikeaa hyväksyä, mediassakin yritetään aina vääntää se joksikin muuksi, keskituloiseksi tai muuksi. Kyllä me oltiin ihan köyhiä, suomalaisessa mittapuussa, Marin kertoo. 

Marinin mukaan hänen perheensä asui hyvin omakotitalopainotteisella alueella, mutta hänen perheellään tilanne oli toinen. 

– Me oltiin sateenkaariperhe, vähävaraisia, asuttiin kunnan vuokrarivarissa. Sitten kun kasvoin 90-luvulla, silloin oli kuitenkin myös lama. Ehkä se materia ei kuitenkaan silloin ollut niin pinnalla, kuin vaikka nykyisin. Silloin tehtiin yksinkertaisempia asioita. 

Tulevan pääministerin vanhemmat olivat äiti sekä äidin naisystävä. Marinin mukaan sateenkaariperheet olivat tuohon aikaan yleisesti vaiettu asia. 

– En ole sinänsä ikinä kokenut sellaista, että olisin jotenkin joutunut tikunnokkaan tai silmätikuksi sen perhetaustan takia. Se oli ennemmin semmoinen vaikeneminen, ettei siitä puhuttu. 

– Muhun on itse asiassa ottanut Pirkkalasta joitain ihmisiä yhteyttä ja kertoneet, että hekin ovat kasvaneet sateenkaariperheessä Pirkkalassa ja hekin ajattelivat, että he ovat ainoa sateenkaariperhe Pirkkalassa ja se oli kova juttu, kun tajuttiin, että on muitakin. 

Veitola kysyy Marinilta, miten häneen olisi vaikuttanut, jos hän olisi tiennyt kasvaessaan muiden sateenkaariperheiden olemassaolosta. 

– Kyllähän se olisi tuonut jollain tavalla varmuutta ja kokemusta hyväksynnästä. Ja sen takia mäkin olen halunnut näistä puhua, koska mä ajattelen, että se on tärkeää, että puhutaan ääneen, Marin summaa. 

Yllä olevalla videolla pääministeri Sanna Marin paljastaa erikoisen tapansa, jolla hän viettää aikaa Kesärannassa.

Yökylässä Maria Veitola Sanna Marinin luona MTV3-kanavalla torstaina 14.10. kello 21. Jaksot ilmestyvät viikon ennakkoon mtv-palveluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja