Sanna Kiiski tuomittu 30 rikoksesta ehdolliseen vankeuteen

Käräjäoikeuden mukaan Sanna Kiiski syyllistyi törkeään työeläkevakuutusmaksupetokseen, törkeään velallisen epärehellisyyteen, maksuvälinepetokseen sekä lukuisiin petoksiin ja luvattomiin käyttöihin. 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut toimittajana ja yrittäjänä tunnetun Sanna Kiisken 30 rikoksesta 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kiiski määrättiin myös kolmen vuoden liiketoimintakieltoon, joka alkaa 22.3.2024 ja päättyy 21.3.2027.

Käräjäoikeus tuomitsi Kiisken menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä 10 013,95 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan uhreilleen mittavat korvaukset.

Käräjäoikeuden mukaan Kiiski syyllistyi törkeään työeläkevakuutusmaksupetokseen, törkeään velallisen epärehellisyyteen, maksuvälinepetokseen sekä lukuisiin petoksiin ja luvattomiin käyttöihin. Käräjäoikeus toteaa, että Kiisken syyksi luettu törkeä työeläkevakuutusmaksupetos on teoista vakavin.

Kiisken koeaika päättyy 30.6.2026.

Käräjäoikeus huomioi tuomiossaan, että Kiisken rikoskokonaisuutta on käsitelty laajasti julkisuudessa. Lisäksi tuomiossa todetaan, että Kiisken syyksi luetuista törkeästätyöeläkevakuutusmaksupetoksesta sekä törkeästä velallisen epärehellisyydestä on ehtinyt kulua huomattavan pitkä aika. Käräjäoikeuden mukaan Kiiski on riidattomasti kärsinyt henkilökohtaisista terveysongelmista ja tällä on ollut käräjäoikeuden mukaan vaikutusta hänen menettelyynsä.

Lue myös:

    Uusimmat