Sanna Kiiski on kärsinyt masennuksesta sekä syömishäiriöistä – lisäksi yksi addiktio on tällä hetkellä "kuin huume"

Syömishäiriöistä nuoruudestaan asti kärsinyt Sanna Kiiski kertoo, että hänellä on erityisen ongelmallinen suhde sokeriin.

Huomenta Suomi -ohjelmassa juontajana toiminut toimittaja-juontaja Sanna Kiiski laittaa elämäntapansa uusiksi Olet mitä syöt -ohjelmassa lääkäri Pippa Laukan johdolla. Nuoruudessaan Kiiski kärsi pahoista syömishäiriöistä, eikä hänellä ole sanojensa mukaan koskaan ollut täysin normaali suhtautuminen ruokaan. 

Viime vuosien aikana Kiiski puolestaan on paininut masennuksen kanssa. Nainen toivoo, että saisi elämäntapamuutoksen kautta myös työkaluja parempaan jaksamiseen. 

– Kuormitun helposti ja tarvitsen paljon lepoa. Niin ajattelen, että kaikki tällaiset avut otetaan mielellään vastaan. 

Kiiskin mukaan hänen erityinen heikkoutensa on makea, erityisesti erilaiset leivonnaiset. Lisäksi hän ei pidä oikeastaan lämpimistä ruuista. Tämä ongelma juontaa juurensa Kiisken kokemiin syömishäiriöihin. 

– Voisin elää pelkästään sillä, että söisin voileipiä, salaattia ja leivonnaisia, jos saisin päättää. Syömishäiriön kautta tiedän kaiken ravintoarvoista, kilokaloreista ja kaikesta mahdollisesta. Mutta se, että varsinkin kun on ollut hyvin väsynyt pitkään, niin ei ole aina välittänyt huolehtia niistä.  

Kiiski kokeekin, että hänen on saatava ateriarytminsä huomattavasti paremmaksi. Lihaa Kiiski ei myöskään syö, joten hänen on huolehdittava siitä, että hänen saa tarpeeksi proteiineja ruokaillessaan. Suurin haaste on kuitenkin naisen mukaan siinä, että hänen on saatava sokerihimonsa kuriin. 

– En käytä alkoholia enkä polta tupakkaa, mutta mulle sokeri on huume, enkä saa sitä kontrolliin.  

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla torstaina kello 20. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja