Mainos

Cannonball-pomolle lähes 2 vuotta vankeutta talousrikoksista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Cannonball-jengin johtoon lukeutuvan 41-vuotiaan Janne Tranbergin 1 v 10 kk mittaiseen ehdottomaan vankeustuomioon.

Tranberg tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja rekisterimerkintärikoksesta. Tranberg tunnetaan julkisuudessa myös nimellä Janne Nacci.

Ehdottoman vankeustuomion sai myös 27-vuotias mies, jolle oikeus langetti 1 v 8 kk vankeutta. Oikeus tuomitsi vyyhdissä neljälle muulle ehdollista vankeutta.

Teot nivoutuivat Jobway Palvelut Oy -nimiseen yritykseen ja loppuvuoteen 2014.

Käräjäoikeus katsoi, että konkurssikypsän yrityksen omistus hankittiin bulvaanin kautta ja sen jälkeen sen omaisuutta myytiin. Rahat siirrettiin pois yrityksestä ulkopuolisten tileille, joilta ne nostettiin käteisenä.

Kyse oli reilusta sadastatuhannesta eurosta.

WhatsApp-viestejä näyttönä

Oikeuden mukaan tosiasiallista määräysvaltaa yrityksessä käyttivät Tranberg ja 27-vuotias mies.

Näyttönä olivat muun muassa Tranbergin ja 27-vuotiaan miehen WhatsApp-viestit, joissa oli keskusteltu yrityksen pakettiauton myymisestä sekä yrityssaneeraushakemuksesta.

Tranbergin hallusta löytyi myös valokuva yrityksen pankkitunnuksista.

Yksi 53000 euron tilisiirto paikantui teletietojen perusteella Tranbergin asunnon viereiseen tukiasemaan.

Oikeuden mukaan kaksikko luovutti ilman hyväksyttävää syytä Jobway Palvelut Oy:n omaisuutta yhteensä 129764 euroa. Varat jäivät kateisiin.

Tranberg oli kiistänyt rikokset.

Koventamisperuste toi lisää

Käräjäoikeus totesi, että Tranberg on aiemmin tuomittu lukuisista talous-, omaisuus- ja väkivaltarikoksista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Viimeinen oli vuodelta 2012, jolloin hän sai talousrikoksista 1 v 6 kk. Nuo teot oli tehty 2006-2007.

Tranberg vapautui vankilasta ehdonalaiseen alkuvuonna 2014.

- Tranbergin rikoshistoria yhdistettynä nyt syyksiluettuihin rikoksiin osoittaa hänessä sellaista piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, että syyttäjän vaatimus koventamisperusteen käytöstä tulee hyväksyä, oikeus totesi.

Koventamisperuste nosti Tranbergin rangaistusta neljä kuukautta. Myös 27-vuotiaan osalta sovellettiin koventamisperustetta.

Tranberg ja 27-vuotias määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti Jobway Palvelut Oy:n konkurssipesälle 129764 euroa viivästyskorkoineen.

Kaksikko tuomittiin myös viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Tranberg on ilmoittanut tyytymättömyyden tuomioon, joten juttua puidaan aikanaan hovioikeudessa.

Toinen juttu tutkinnassa

Helsingin poliisi tutkii laajaa talousrikosjuttua, jossa Tranberg on yksi epäillyistä. Poliisi on kertonut, että epäilyjen mukaan kymmeniä toimimattomia pöytälaatikkoyhtiöitä on käytetty perusteettomien arvonlisäveropalautusten hakemista varten.

Poliisitutkinnan mukaan vyyhdessä on huijattu yli miljoona euroa. Rikosvyyhteä on tutkittu muun muassa törkeinä petoksina ja identiteettivarkauksina.

Tranberg on kiistänyt rikokset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.