Sanna Kiiski sai palautevyöryn avautumisestaan – "Ainoa tapa on olla rehellinen"

Juontaja ja toimittaja julkaisi blogissaan kirjoituksen, jossa pohtii omaa onnistumistaan äitinä.

Sanna Kiiskin elämään on parin viime vuoden aikana mahtunut paljon suruja – mutta myös iloja. 4-vuotias Ben-poika sairastui syöpään marraskuussa 2013. Benillä todettiin harvinainen Burkittin lymfooma eli imukudossyöpä. Vuosi sitten poika todettiin terveeksi.

Kiiski pääsi tiistaina viettämään rentoa päivää Naantalin Muumimaailmassa Muumihali-tapahtumassa perheen kolmen lapsen, miehensä sekä Benin kummitädin Mia Halosen kanssa. 

Kiiski kertoo MTV.fille saaneensa paljon palautetta sunnuntaina julkaisemastaan blogikirjoituksesta. Tunteikkaassa tekstissä hän muistelee edesmennyttä äitiään. 

– Minulla oli maailman paras äiti. Hän oli kärsivällinen, rakastava, käsistään taitava ja hyvä myös ammatissaan erikoissairaanhoitajana, Kiiski muistelee.

Äitiään muistellessa Kiiski pysähtyy myös pohtimaan omaa rooliaan äitinä ja avovaimona.

– Halusin aina äidiksi, mutta en suureksi pettymyksekseni olekaan siinä niin hyvä kuin luulin olevani. Miten se on mahdollista? Kiiski purkaa tuntemuksiaan tekstissään.

Kahdessa päivässä hän on ehtinyt saada palautevyöryn.

– Olen ihan yllättynyt siitä, palautetta on tullut suoraan minulle. Yleensä kirjoituksiin tulee vain tykkäyksiä. Ihmiset ovat viestittäneet, että en ole tuntemuksieni kanssa yksin, vaan muutkin tuntevat niin, Kiiski kertoo.

Hänen mukaansa avoimuus ei vaadi rohkeutta.

– Olemme avoimesti kertoneet Benin sairauden aikana vaikeista ajoista. Jos on valinnut olla vertaistukena muille, ainoa tapa on olla rehellinen kaikin tavoin, niin negatiivisista kuin positiivisistakin tuntemuksista. 

Kiiskin oli alun perin tarkoitus kirjoittaa blogia vain vuoden ajan. Hän palasi kuitenkin harrastuksen pariin ihmisten toiveesta.

– Monet halusivat, että jatkaisin ja kirjoittaisin elämästäni ja kokemuksistani. Olen sanut palautetta, tutustunut ihmisiin ja saanut tietää vastaavissa tilanteissa olevien kokemuksia, hän summaa blogin kautta saamansa vertaistuen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja