Käännekohta Syyrian sodassa – Syyrian armeija: Aleppo on vallattu, viimeinen evakuointisaattue lähti

Syyrian armeija kertoo vallanneensa Aleppon. Syyrian armeija on kertonut virallisessa ilmoituksessaan viimeisten kapinallisten lähteneen Alepposta.

Kaupunki on nyt presidentti Bashar al-Assadin joukkojen hallinnassa.

– Marttyyriemme, kuten myös voittoisan armeijamme ja heidän liittolaistensa veren ja uhrauksien kautta, armeija ilmoittaa palauttaneensa turvallisuuden Aleppoon sen jälkeen kun se on vapautettu terroristeista ja terrorismista, sanottiin armeijan tiedotteessa.

YK lähetti Aleppoon tarkkailijoita seuraamaan evakuoinnin viimeisten vaiheiden etenemistä. Torstain aikana kaupungista evakuoitiin ainakin 4 000 ihmistä.

Aleppon menetys on vakava takaisku kapinallisille ja tähän asti merkittävin voitto hallituksen joukoille yli viisi vuotta kestäneessä sisällissodassa.

Yhteensä 34 000 ihmistä on poistunut viikon aikana kaupungista. Punaisen ristin mukaan Alepposta evakuoidut on pääasiassa siirretty muualle kapinallisten hallussa pitämille alueille.

Sankka lumisade hidasti evakuointia

Sankka lumisade ja kylmyys hidastivat kaupungin tyhjentämistä, joka piti saada loppuun jo torstaina, mutta avustustyöntekijöiden mukaan evakuoinnit venyvät perjantain puolelle.

Aleppon menetys on vakava takaisku kapinallisille ja tähän asti merkittävin voitto hallituksen joukoille yli viisi vuotta kestäneessä sisällissodassa.

– Voitto Aleppossa ei ole voitto ainoastaan Syyrialle, vaan myös muille maille, erityisesti Iranille ja Venäjälle, jotka ovat osallistuneet taisteluun terrorismia vastaan, sanoi presidentti Bashar al-Assad valtiollisen Sana-uutistoimiston mukaan.

Syyrian sisällissodassa on kuollut ainakin 310 000 ihmistä. Lisäksi lähes puolet maan väestöstä on joutunut jättämään kotinsa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja