Sanansaattajat-uutuusohjelma tuo ruutuun Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmasta tuttuja kasvoja

Esittelyssä Sanansaattajat 2:01
Katso esimakua Sanansaattajat-sarjasta

Sanansaattajat-kilpailun vakikasvot Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö saavat vastaansa muun muassa Martti Suosalon, Palefacen ja Jonna Tervomaan. 

Sanansaattajat on kilpailu sanojen etymologiasta, eli siitä, mistä sanat tulevat ja mitä ne tarkoittavat. Sanojen alkuperää arvailevat, tietävät ja keksivät vakikilpailijat Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö, ja heitä vastaan kisaa viikoittain vaihtuva vieraileva sanansaattaja. Oikeat vastaukset kertoo ja kilpailijoiden sepustukset tuomaroi kielitieteilijä Janne Saarikivi. Jenni Pääskysaari johtaa sanailua, kirjaa pisteet ja julistaa voittajan.

– Tässä ajassa, missä hetkittäin tuntuu, että sanat ja niiden merkitykset ajavat ihmisiä loitommalle toisistaan, on viihdyttävää ja rauhoittavaakin kinastelun sijaan miettiä, mistä sanat suuhumme ja kieleemme tulevat. Uuden oppiminen on aina kiinnostavaa ja sanojen alkuperä opettaa minulle joka päivä jotakin uutta kielestä ja maailmasta. Sanansaattajien ansiosta en enää katso, kuuntele tai käytä tuttujakaan sanoja samalla tavalla kuin aiemmin,  Pääskysaari pohtii tiedotteessa. 

Ohjelman tuomarina nähdään kielitieteilijä Janne Saarikivi, joka on pohtinut ja tutkinut sanoja ja kieliä koko elämänsä. Pestistään Sanansaattajien tuomarina hän on innoissaan. 

Olen aina oikeudenmukainen, mutta sopivasti erilaisiin vastauksiin venyvä tuomari”, Saarikivi kuvailee ja lisää, että etymologia on kiinnostavaa, “koska sitä on kaikkialla, enimmäkseen kuitenkin pinnan alla”, hän summaa. 

Vakikilpailijoiden Miika Nousiaisen ja Tuomas Kyrön rinnalla nähdään oman alansa ammattilaisia, jotka kaikki käyttävät suomen kieltä työssään. Vieraana nähdään muusikko Jonna Tervomaa, näyttelijä Martti Suosalo, toimittaja Jenni Poikelus, muusikko Paleface, näyttelijä Krista Kosonen, kirjailija Soili Pohjalainen, toimittaja Maria Pettersson, uutistoimittaja Marjukka Havumäki, kirjailija Riikka Pulkkinen ja runoilija Heli Laaksonen.

Sanansaattajat MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 18.2. klo 21 alkaen.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat