Samu Haberin asuntoon tehtiin kotietsintä huumekäryn vuoksi – salaisuus kokaiininpöllyisestä illasta paljastui ilmeisesti sattumalta

3:38
Haber kertoi Helsingin käräjäoikeudessa mitä ajattelee häneen kohdistuvista huumesyytöksistä.

Poliisin esitutkintamateriaalit paljastavat, että muusikko Samu Haberin asuntoon tehtiin kotietsintä häneen kohdistuneen huumetutkinnan vuoksi.

Kotietsintä tehtiin 17. marraskuuta, eli nelisen kuukautta epäillyn huumeiden käytön jälkeen. Haberin kotiin tulleet viranomaiset vetivät kuitenkin vesiperän, sillä asunnosta ei päädytty takavarikoimaan mitään.

Haber otettiin samana päivänä myös esitutkintaan ja päästettiin vapaaksi kuulusteluiden jälkeen. Häneltä otettiin myös DNA-näyte ja hänet rekisteröitiin poliisin tuntomerkkirekisteriin.

Olisiko kokaiinikeissi voinut jäädä paljastumatta?

Rikosepäilyn taustalla oli ilmeisesti ainoastaan sattuma. Poliisi oli järjestänyt tilakuuntelun liikemies Niko Ranta-ahon seurueen käytössä Ruisrockin aikana olleeseen asuntoon. Nauhalle tallentui sunnuntaina Ranta-ahon leveily siitä, että hän oli ”myrkyttänyt” Haberin. Tämä tarkoitti Sofia Belórfin kuulusteluissa kertoman mukaan jonkin aineen, esimerkiksi huumausaineen tarjoamista.

Ilman näitä varomattomia lausuntoja Haberin kokaiinin käyttö ei todennäköisesti olisi tullut lainkaan virkavallan tietoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja