Samsungin taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Foldin suositushinta Suomessa 2 100 euroa – ennakkomyyntiin 26. huhtikuuta, toimitukset 3. toukokuuta

Samsungin ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin Galaxy Fold tulee ennakkomyyntiin Suomessa 26. huhtikuuta.

Galaxy Foldin ennakkomyynti alkaa Telian, Elisan ja DNA:n kanssa 26. huhtikuuta, jolloin suomalaiset voivat tehdä varauksen saadakseen laitteen ensimmäisten joukossa koko maailmassa. Toimitukset alkavat 3. toukokuuta Samsung.comista, Telialta, Elisalta ja DNA:lta tilanneille.

Suomessa tuodaan saataville rajallinen määrä Galaxy Fold -laitteita. Galaxy Foldin suositushinta on 2100 €, ja kaikkien tilausten mukana toimitetaan langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, tyylikäs kevlar-suojakuori sekä vuoden vakuutus Samsung Care+ -palvelun kautta.

Galaxy Foldia pääsee myös kokeilemaan toukokuun alusta alkaen valikoiduissa operaattoreiden myymälöissä sekä Samsung Shop-In-Shopissa Tammiston Gigantissa.


”Olemme ylpeitä voidessamme olla ensimmäisiä markkina-alueita, jossa asiakkaamme pääsevät käsiksi tähän uuteen ja innovatiivisen älypuhelinluokkaan. Galaxy Fold on täysin ainutlaatuinen tuote, joka on yli kymmenvuotisen kehitystyön tulos ja samalla Samsungin innovaatiokyvyn ilmentymä. Galaxy Foldin perustan muodostavat huippuominaisuudet, joita asiakkaamme arvostavat ja odottavat tuotteiltamme. Odotamme innolla, miten kuluttajat päätyvät hyödyntämään taittuvanäyttöisten puhelimien tarjoamia uusia käyttömahdollisuuksia”, kertoo Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Galaxy Foldin päävärit ovat hopeinen Space Silver ja musta Cosmos Black, mutta Samsungin mukaan kuluttajat voivat ensimmäistä kertaa myös suunnitella itse Samsung-puhelimensa ulkonäön yhdistämällä Martian Green- ja Astro Blue -värejä kahteen korostusväriin laitteen kehyksessä sekä saranassa. Tilauksen mukaan valmistettu Samsung Galaxy Fold tulee saataville ainoastaan Samsungin omaan verkkokauppaan osoitteessa samsung.com.

Samsung on toistaiseksi pitänyt Galaxy Foldin varsin tarkasti piilossa. Mediaa ei ole vielä päästetty lainkaan kokeilemaan laitetta ja kertomaan kokemuksistaan. Samsungin omien materiaalien ohella Galaxy Foldista on nähty oikeastaan vain yksi Vietnamista vuotanut video.

Galaxy Foldissa on kaksi näyttöä – toinen kannessa ja toinen sisällä.

Kannen Super AMOLED -näytön kuvasuhde on 21:9, koko 4,58 tuumaa ja tarkkuus 1960×840 pikseliä. Se on tarkoitettu pääasiassa nopeampiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkasteluun, puheluihin ja viesteihin. Sen kautta voi kuitenkin tehdä kaikki samat toiminnot kuin suuremmalla näytöllä.

Avaamalla Samsungin uutuuden taittuu sisältä auki laitteen varsinainen erikoisuus, 7,3 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttö. Sen kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 2152×1536 pikseliä. Kun laite avataan, sammuu kannen näyttö automaattisesti ja sillä auki ollut sisältö tai sovellus avautuu saumattomasti sisäpuolen suuremmalle näytölle.

Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön jopa kolme aktiivista sovellusta. Käyttöjärjestelmänä Galaxy Foldissa on Googlen Android 9 Pie Samsungin omalla One UI -käyttöliittymällä.

Samsung Galaxy Fold on ensimmäinen älypuhelin, jossa on käytetty UFS 3.0 -muistia. Kapasiteettia on yhteensä 512 gigatavua ja RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) on 12 gigatavua. Galaxy Foldin tehoista huolehtii 7 nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Akun koko on 4 380 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatausta niin langattomasti kuin langallisesti.

Galaxy Foldissa on yhteensä kuusi kameraa, jotta kamera on käytettävissä jokaisessa laitteen asennossa. Kolme kameraa on laitteen takapuolella, kaksi kameraa sisällä ja yksi kamera kannessa. Laitteen sormenjälkilukija on sijoitettu oikeaan kylkeen.

Foldin takapuolella on 12 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, automaattitarkennuksella ja vaihtuvalla f/1,5-2,4 -aukolla. Sen tukena on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin tarjoava kamera f/2,4-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla. Avattuna käytettävissä on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla ja 8 megapikselin syvyystietoja tallentava kamera. Kannessa on 10 megapikselin kamera f/2,2-aukolla.

Lue myös:

    Uusimmat