Samsungin ja Huawein älykellot kilpasilla: Kumpi kannattaa ostaa?

Kaksi tämän hetken kauneinta älykelloa löytyvät Samsungin ja Huawein leireistä. Huawei Watch ja Samsung Gear S2 haastavat Apple Watchin paitsi muotoilullaan, myös käyttöjärjestelmällään, sillä Huawein kellon lisäksi myös Gear S2 toimii iPhonen kanssa vielä tämän vuoden puolella tulevan päivityksen ansiosta.

Mutta kumpi kannattaa hankkia? Kellojen hinnat ovat lähes samat, joten eroja täytyy hakea ominaisuuksista ja käyttöliittymästä.

Muotoilultaan Gear S2 ja Huawei Watch ovat perinteisen rannekellon oloisia. Huawei Watch näyttää ehkä aavistuksen arvokkaammalta, mutta toisaalta Gear S2 tuntuu ranteessa paremmalta. Huawei Watchin valintaa ulkoisten avujen perusteella puolta se, että kello on saatavilla kultaisen, hopeisen, mustan ja metallisen värisenä. Rannekkeeksi voi valita metallisen tai nahkaisen.

Käyttöliittymältään Samsung Gear S2 tarjoaa luovan ja helposti omaksuttavan vaihtoehdon. Kellossa on pyörivä kellotaulun kehys, jonka avulla navigoidaan toimintojen välillä. Haluttu toiminto löytyy yllättävän nopeasti ilman, että käyttäjän tarvitsee harhailla valikoissa pitkiä aikoja. Samalla pyörivä kehys mahdollistaa sen, ettei sormi peitä kellotaulua toimintoja etsiessä.

Tizen vs Android Wear

Siinä missä Samsung käyttää Intelin kanssa kehitettyä Tizen-käyttöjärjestelmää, Huawei Watch luottaa Android Weariin, joka ei ole koskaan ollut Teknavin toimituksen erityisen lempilapsi. Mielestämme Apple Watch ja Samsung Gear S2 ovat käytettävyydeltään helpompia, vaikka sinänsä Android Wear on sekin melko nopeasti opittavissa.

Samsung Gear S2:ssa on 1,2-tuumainen näyttö 360x360 pikselin resoluutiolla. Huawei Watchin näyttö on aavistuksen isompi 1,4-tuumainen ja resoluutio 400x400 pikseliä. Huawein erikoisuutena on safiirilasi, joka kestää käyttöä selvästi peruslasia paremmin.

Samsung mahdollistaa mobiilimaksut

Entä liitettävyys? Samsung vie pisteet tässä, sillä Gear S2:sta löytyy NFC-tekniikka, joka mahdollistaa jatkossa Samsung Pay -mobiilimaksamisen. Tämän vuoden aikana myös Suomeen tuleva maksujärjestelmä voi lisätä myös älykellojen suosiota.

Akun kestossa pienet erot

Akun kesto on edelleen älykellojen suurin akilleen kantapää. Paperille Huawei Watch tarjoaa aavistuksen paremman virrankeston, mutta käytössä erot tasaantuvat. Huawei Watch on isokokoisempi kello ja siihen on saatu mahdutettua isompi akku kuin Ger S2:een. Toisaalta Huawei WAtchin näyttö on isompi ja se kuluttaa enemmän virtaa.

Gear S2:n etuna on tuki langattomalle lataukselle, joka Huawei Watchista puuttuu.

Sensoreita joka lähtöön

Älykellojen äly piilee paitsi käyttöjärjestelmässä, myös kelloon istutetuissa sensoreissa, jotka mittaavat käyttäjän liikkeitä.

Gear S2:sta löytyy kiihtyvyyssensori, gyroskooppi, barometri ja taustavalaistusta aistiva sensori. Huawei Watchissa on 6-suuntainen liikesensori ja barometri. Samsungin anturit mahdollistavat paremman liikemittauksen esimerkiksi kuntoilijaa ajatellen. Tämä näkyy myös Gear S2:n valikoissa, joissa on annettu paljon painoarvoa kuntoilusovelluksiin. Kuntoilua auttaa lisäksi se, että Gear S2 on veden- ja pölynkestävä. Huawei Watch kestää roiskeita, mutta Gear S2 on valmistettu asteen tiiviimmäksi.

Kumpi ostoon?

Samsungin älypuhelinta käyttäälle Gear S2 on ehdottomasti viisain valinta. Jos käytät sen sijaan esimerkiksi LG:n älypuhelinta, vaaka kallistuu väistämättä Huawei Watchiin, koska se tukee kaikkia Android-älypuhelimia.

Jos etsit älykelloa sporttisiin aktiviteetteihin, Samsung on parempi valinta. Huawei on selkeästi suunniteltu enemmän tyylikelloksi, jota voi käyttää huoletta myös puvun kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja