Samsung tuo myyntiin ensimmäisen Ultra HD -soittimensa

Samsung tuo Suomessa myyntiin Ultra HD Blu-ray -soittimen, joka esiteltiin aiemmin tänä vuonna Las Vegasin CES-messuilla.

UBD-K8500 Uutuussoittimessa on HDR-tuki. Lyhenne tulee sanoista High Dynamic Range ja sen ansiosta kuvaan saadaan enemmän värien yksityiskohtia, kirkkautta ja kontrastia. Tavalliseen Blu-ray-soittimeen verrattuna Ultra HD Blu-ray -soitin pystyy toistamaan peräti 64 kertaa enemmän värejä

Soittimessa on lisäksi Ultra HD Up-Scale -toiminto, joka skaalaa vanhat DVD:t ja Blu-ray:t Ultra HD -tarkkuuteen. Mukana on langaton wifi-yhteys.

Samsung ilmoittaa myös aloittavansa yhteistyön Hollywood-elokuvayhtiö 20th Century Foxin kanssa. 20th Century Fox julkaisee kaikki uudet elokuvansa HDR-yhteensopivina. Ensimmäisten joukossa myyntiin tulevat The Martian, Revenant ja Snoopy. Lisäksi 20th Century Fox julkaisee kattavasti jo julkaistuja elokuvia Ultra HD Blu-raylle HDR-tuella. Näitä ovat muun muassa Life of Pi, Hitman: Agentti 47, Exodus, Kingsman: Salainen Palvelu ja X-Men: Days of Future Past.

UBD-K8500:n myynti alkaa heti ja sen suositushinta on 499 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat