Samsung julkistaa uuden huippupuhelimensa torstaina – kaikki tämä siitä tiedetään jo

Samsung julkistaa torstaina 9. elokuuta uuden Galaxy Note9 -huippupuhelimen. Lukuisten vuotojen jälkeen lähes kaikki tulevasta uutuudesta jo tiedetään eikä Samsung todennäköisesti pääse tilaisuudessa yllättämään. Galaxy Note9 tulee todennäköisesti myyntiin elokuun aikana.

Perusasioissa ei yllätyksiä

Samsung Galaxy Note9:n näyttö on kasvanut hieman viime vuodesta 6,38 tuumaan. Kuvasuhteena on edelleen 18,5:9 ja Super AMOLED -näytön tarkkuus on QHD+-tasoa eli 2960 x 1440 pikseliä. Tuttuun tyyliin näyttö kaareutuisi hieman puhelimen reunoille. Note9:ssä sormenjälkilukija on siirtynyt järkevämpään paikkaan kameran vierestä kameran alle – samaan tapaan kuin Galaxy S9 -puhelimissa.

Tehojen osalta Samsung luottaa jälleen omiin järjestelmäpiireihin ja Note9:ssä on Galaxy S9 -puhelimista tuttu Exynos 9810 -järjestelmäpiiri kahdeksalla suoritinytimellä. Joillain markkinoilla Note9 tullee myyntiin Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä.

Tallennusmuistien määrät ovat nousseet viime vuodesta ja Galaxy Note9:n perusversiossa on 128 gigatavua tallennusmuistia. Laitteesta tulee myös saataville kalliimpi versio jopa 512 gigatavun tallennusmuistilla. Tuttuun tapaan Note9 tukee myös muistikortteja. RAM-muistia puhelimessa on vuotojen perusteella kuuden gigatavun verran.

Galaxy Note9:ssä on kaksoistakakamera, joka on pitkälti samanlainen kuin Galaxy S9+:ssa. Toinen 12 megapikselin kameroista on varustettu vaihtuvalla aukolla ja toinen kamera tarjoaa taasen kaksinkertaisen optisen zoomin. Tällä kertaa Samsung on kuitenkin tuonut monien muiden valmistajien tapaan tekoälyominaisuuksia ja uusi Intelligent Camera säätää kuvausasetukset optimaalisiksi kuhunkin kuvaustilanteeseen.

Viime vuoden Galaxy Note8:ssa oli suhteellisen pieni 3 300 milliampeeritunnin akku eikä sen akkukesto ollut mitenkään kehuttava. Galaxy Note9:ssä akku on kasvanut 21 prosentilla 4 000 milliampeerituntiin. Markkinointimateriaaleissa Samsung korostaa Note9:n hyvää akkukestoa.

Suurimmat uudistuksen S Pen -kynässä

Galaxy Note -sarjan suurimpia valttikortteja on ollut jo vuosien ajan S Pen -kosketusnäyttökynä. Tänä vuonna S Pen -kynä tulee saamaan suurempia uudistuksia, kun se tukee Bluetooth-yhteyttä ja uusia toimintoja. Bluetooth-yhteyden ansiosta kynän ei myöskään tarvitse olla aivan puhelimen läheisyydessä toimiakseen.

Galaxy Note9:n S Peniä voi siis jatkossa käyttää muun muassa kameran laukaisuun tai vaikkapa toisettavan musiikin hallintaan. Kaikkia toiminnallisuuksia ei vielä tiedetä, mutta ohjausmahdollisuuksia lienee laajasti eri sovelluksissa. S Pen -kynä tunnistaa tänä vuonna 4 096 eri painetasoa.

Samsung on parin viime vuoden ajan myynyt DeX-telakoita, joiden avulla tietyt Galaxy-puhelimet voivat toimia näytön ja näppäimistön kanssa niin sanotussa työpöytätilassa. Galaxy Note9:n kanssa ei enää tarvita erillistä telakkaa vaan DeX-tilaa voi käyttää yhteensopivan näyttökaapelin kautta. Galaxy Note9:ssä on USB-C-liittimen lisäksi edelleen 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Hinnat yli tuhannessa eurossa – myyntiin elokuun lopulla

Samsungin Galaxy Note9 ei tule olemaan mitenkään edullinen laite. Viime vuoden tapaan perusversio tulee maksamaan yli tuhat euroa. 128 gigatavun muistilla varustetun Note9:n kerrotaan maksavan noin 1050 euroa, kun taas suuremmalla 512 gigatavun muistilla varustettu malli maksaa jopa noin 1250 euroa.

Galaxy Note9 tulee vuotojen perusteella saataville neljässä eri värissä. Värivaihtoehdot olisivat musta, sininen, kupari ja vaaleanvioletti. On mahdollista, että joku näistä väreistä on saatavilla vain kalliimmassa versiossa. Kauppoihin Galaxy Note9:n kerrotaan saapuvan 24. elokuuta.

Samsung tulisi huhujen mukaan vauhdittavan Note9:n lanseerausta huippusuositun Fortnite-pelin avulla. Joidenkin tietojen mukaan Fortnite tulisi kuukaudeksi yksinoikeudella saataville Galaxy Note9:llä ja laitteen ostajat saisivat jopa yli 100 dollarin edestä Fortniten V-Buckseja. Mikäli peli ei käyttäjää miellytä, saattaa Samsung tarjota noin samanarvoiset AKG:n kuulokkeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja