Mainos

Sampo Terhosta uusi kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeri – "Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua"

1:57

Uudeksi kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeriksi on valittu Sampo Terho. 39-vuotias Terho on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen puheenjohtajaehdokas.

Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan puolue ei äänestänyt valinnasta. Kansanedustaja Mika Niikko oli myös ilmoittautunut ehdolle. Hän sanoi eduskuntaryhmän kokouksen alla, että odottaa asiasta äänestystä.

Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien siirtymisestä kokoomukselta perussuomalaisille päätettiin alkuviikosta hallituksen puoliväliriihessä. Tehtäviä on hoitanut Sanni Grahn-Laasonen, jolle jäävät opetusministerin tehtävät.

Eurooppaministerin tehtäviä on hoitanut ulkoministeri Soini.

Terho panttaa linjauksiaan

Terho sanoi valintansa jälkeen, että on kunnia sekä puolueelle että hänelle itselleen vastaanottaa kulttuuriministerin tehtävät etenkin Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Hän toivoo, että juhlavuodesta voidaan tehdä "ennakkoluuloton".

Varsinaisista kulttuurilinjauksista hän ei suostunut heti valintansa jälkeen kertomaan vaan muotoili kulttuurin merkityksestä yleisellä tasolla.

– Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua. Kulttuuri on keskeinen osa minuuttamme ja kansallista olemassaoloamme, hän sanoi.

Tarkemmista linjoista hän sanoo kertovansa vasta, kun hänet on virallisesti nimitetty tehtävään. Presidentti nimittää uudet ministerit tehtäviinsä ensi viikon perjantaina.

Terho on kulttuurijärjestö Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja.

Eurooppaministerin tehtävään hänellä on kokemusta muun muassa europarlamentaarikon työstä. Hän on lisäksi tällä hetkellä EU-asioista käsittelevän suuren valiokunnan jäsen.

– Ajan tiukasti Suomen kansallista etua.

Kirkkonummella kasvanut Terho työskenteli ennen europarlamentaarikko- ja kansanedustajauraansa Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.