VIDEO: Sampo Kaulanen kertoo hurjan tarinansa – miljoonavelat ja lääkekoukku

Nuori yrittäjä puhuu suoraan kamppailustaan miljoonavelkojen kanssa. 

Sampo Kaulanen pyörittää Jounin kauppaa Äkäslompolossa. Hän puhuu Huomenta Suomessa kovasta projektistaan. Vanhempien omistamaan K-kauppaan alettiin tehdä suuria laajennuksia vuonna 2005.

– Silloin kun sitä lähdettiin tekemään asiakkaita tuli ovista ja ikkunoista. Kehitykset olivat järkyttävän isoja joka vuosi. Silloin ei käynyt mielessä, että pudotus olisi näin raju, Kaulanen kertoo. 

Huonojen sattumusten ja laman vuoksi Kaulasen bisnes romahti ja hän sai niskaansa jättivelat nopeasti avajaisten jälkeen syksyllä 2008. 

– Sehän oli aivan järjetön tilanne. Meillä oli 10 miljoonaa lainaa ja se oli kiinnitetty kaikista korkeimmille koroille. Ja budjetti meni vielä yli 3,5 miljoonalla eurolla. Sitten kaatuivat pankit.

Lopulta Kaulanen selvisi, ja kyläkauppa pyörii edelleen. Synkimpinä aikoina hän kuitenkin oli menettämässä otetta elämästä. 

– Siinä vaiheessa kun oli jo lääkkeistä ja rauhoittavista niin pihalla, että käytännössä et uskalla enää mennä töihin ja ulkomuoto on muuttunut, painoa tullut yli 20 kiloa lisää eikä jaksa edes liikkua kunnolla. Siinä vaiheesa itse huomasi, että se on hanskat lopullisesti tiskiin tai sitten lähteä eteenpäin, yrittäjä kertoo.

Kaulanen kertoo pelänneensä hurjassa tilanteessa eniten sitä, että vanhempien ja suvun elämäntyö menisi hukkaan.

– Nyt kun saa yöunet nukuttua ja jopa itselle palkan maksettua on jo huomattavasti parempi olo. Nenä on pinnan päällä nyt, mutta en ala vielä heittää voltteja, että kaikki vaikeudet on ohi. 

Lue myös:

    Uusimmat