Mainos

Sammon konsernijohtaja: Ay-liike tuhoaa työpaikkoja

Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh sanoo, että ay-liike on omilla ylisuurilla palkkavaatimuksillaan tuhonnut työpaikkoja ja romahduttanut suomalaisten palkansaajien varallisuutta.

– Mielestäni ammattiyhdistysliike on keskittynyt palkankorotuksiin, sen sijaan että he olisivat ajatelleet työpaikkoja ja sitä pientä varallisuutta, jota kaikilla suomalaisilla on – nimittäin omaa kotia, toteaa Kari Stadigh MTV:n haastattelussa.

Stadigh viittaa monilla teollisuuspaikkakunnilla olleiden tehtaiden alasajoon, työpaikkojen menetykseen ja asuntojen arvonalennuksiin.

– Jos oman kodin hinta laskee, niin siinä menee viidenkymmenen vuoden palkankorotukset. Sen takia työpaikkojen turvaaminen olisi ollut tärkeämpää kuin ajan ja tupakan käyttäminen näihin palkankorotuksiin, laukoo Kari Stadigh.

Kari Stadigh kertaa kansantaloustieteen perusteita euroajan Suomessa.

– Olen itse asiassa ollut hyvin pettynyt ammattiyhdistysliikkeen rooliin viime aikoina. Korkean inflaation aikana, jos inflaatio on seitsemän prosenttia, on tietenkin kaikille meille tärkeää saada kahdeksan prosentin palkankorotus, mutta jos inflaatio on nolla, niin meille ei ole ihan sama mikä se palkankorotus on, painottaa Stadigh.

– Jos työpaikat meidän kotipaikkakunnalta häviävät, ja meidän kotimme arvo puolittuu, niin se on tietenkin meille katastrofi. Olisin uskonut, että ammattiyhdistysliike olisi keskittynyt näihin asioihin, ja pyrkinyt turvaamaan työpaikat ja sitä kautta suomalaisten perusvarallisuuden eli kotien arvon säilymisen, opastaa Sammon konsernijohtaja.

Finanssikonserni Sampo julkisti tänään historiansa parhaan osavuosituloksen. Sampo on vakuutusyhtiö Ifin ja Nordea-pankin suuromistaja. Stadigh kiittelee konsernissa vuosia tehtyä hyvää ja sitkeää työtä, joka on parantanut tulosta neljännes neljännekseltä.

– Tulos jakautuu aika tasaisesti eri pohjoismaihin. Onneksemme pääosa liiketoiminnastamme on Suomen ulkopuolella, jossa talous vetää paremmin. Se luo meille uskoa tulevaisuuteen, arvioi Kari Stadigh.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.