Sami Kapaselta suora arvio Leijona-hyökkääjän rankkarikokeilusta – turhautuiko valmennusjohto joukkueen esitykseen? "Se ei tyydyttänyt"

Suomi koki kirvelevän tappion jääkiekon MM-kisoissa keskiviikkona, kun Ruotsi oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. C Moren asiantuntija Sami Kapanen näki tapahtumissa tappiosta huolimatta myös hyvää Leijonien kannalta. Kapanen antoi suoran arvion joukkueen yrityksistä voittomaalikilpailussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kapanen näki Ruotsin saaneen sotkettua Suomen peliä kovalla paineella.

– Suomi oli kakkoserässä tosi hyvä. Kiekollisessa pelissä paineen alla ne tietyt haasteet ja hetket olivat, että Ruotsi sitä peliä ittelleen käänsi. Tietyllä tavalla tuntui, että se turhautti Suomen valmennusta. Kiekollinen peli oli välillä vähän huolimatonta. Niinä hetkinä näki kehon kielestä, että se ei tyydyttänyt.

Ottelu eteni tasatilanteessa voittomaalikilpailuun, jossa Ruotsi oli lopulta parempi. Vaikka Suomi ei onnistumisia saanut, näki Kapanen tilanteessa myös hyvää.

– Hyvä, että se on tässä vaiheessa turnausta, kun näitä asioita tapahtuu. Näistä otettaan oppia ja saadaan materiaalia, mitä joukkueen kanssa käydään läpi. Hyvä juttu, että tuli rankkarikisa. Jatkopeleissä hyvin mahdollista, että mennään tähän vaiheeseen, Kapanen sanoo.

– On tietynlainen painekokemus ampua rankkareita kotiyleisön edessä. Tänään ei tullut onnistumisia, mutta pystytään ottamaan oppia niille ratkaisuhetkille.

Suomen tappio sai sinettinsä, kun Toni Rajala epäonnistui hieman heppoiselta näyttäneessä yrityksessään. Rajala lähestyi maalia selkä edellä ja yritti kiekko sisään rystyvippauksella.

Voit katsoa yllä olevalta videolta, mitä mieltä Kapanen oli Rajalan tempusta ja muista Leijonien rankkareista.

Lue myös:

    Uusimmat