Mainos

Salon kynttilätehtaan jälkisammutus voi kestää vielä pitkään – myös ympäristövahingot ovat mahdollisia

2:02

Salon Halikossa sijaitsevan kynttilätehtaan sammutuksissa on päästy loppusammutusvaiheeseen. Sammutustyöt jälkiraivauksineen voivat kestää vielä pitkään, ja on mahdollista, että palosta on voinut aiheutua myös ympäristövahinkoa.

Aamuyöllä Kynttilä-Tuote Oy:n tehtaalla syttynyt palo on saatu päivystävän päällikön mukaan sammumaan. Noin 9 000 neliömetrin kokoisen tehtaan tuotanto- ja toimistotilat tuhoutuivat palossa täysin. 

Tuotantotiloissa oli palaa 200 tonnia öljypohjaista parafiinia, jonka sammuttaminen vedellä on mahdotonta. Paloa yritettiin sammuttaa muun muassa sammutusjauheen ja sammutuspeitteen avulla

– Sammutusjauhe loppui melko pian kesken, eikä meillä ollut tarpeeksi suurta sammutuspeitettä, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Kontio.

Tämän takia parafiinin annetaan hallitusti palaa loppuun, ja paloaluetta vartioidaan kaiken aikaa.

Vesinäytteet tutkitaan

Tulipalosta on mahdollisesti voinut aiheutua myös ympäristövahinkoa.

– Jos parafiinia pääsee ympäristöön, niin öljypohjaisena tuotteena se on haitallinen eliöille ja kasvillisuudelle. Se voi myös levitä viemäriverkostoon. Nyt tehdään ympäristöviranomaisten kanssa yhteistyötä ja selvitetään, onko parafiinia päässyt ympäristöön, minkä verran ja mitä voimme tehdä ympäristövahinkojen torjumiseksi, kertoo Kontio.

Ely-keskus on päivystävän päällikön mukaan ottanut perjantain aikana näytteitä paloalueen lähellä sijaitsevista vesistöistä. Tulokset selviävät myöhemmin.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi pääsee yhdessä pelastuslaitoksen kanssa selvittämään syytä vasta paloalueen raunioiden jäähdyttyä.

Tutkinnanjohtajan mukaan mitään vaihtoehtoja syttymissyylle ei suljeta pois.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja