Mainos

Kynttilätehdas roihuaa Halikossa – tuhansia litroja parafiinia ruokkii liekkejä, pelastuslaitos ei voi käyttää vettä sammutuksessa

0:25

Kynttilä-Tuote Oy:n tehdas roihuaa Salossa. Päivystävä palomestari kertoi hieman ennen kello kuutta aamulla, että tehdas on ilmiliekeissä ja tehtaan tuotanto- ja toimistotilat tuhoutuvat täysin.

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että rakennus on noin 3 000 neliömetriä, ja siitä on tuhoutunut noin 2 000 neliömetriä. Palon sammuttaminen on haasteellista.

– Tehtävä on kova, sillä tuotannon puolella palaa noin 3 000 litraa parafiinia tällä hetkellä. Palo on erittäin voimakas ja levittää runsaasti savua ympäristöön, päivsytävä päällikkö Mika Kontio sanoo.

– Runsas savupatsas painaa Halikkoon ja Salon kaupunkia kohti. Siellä ei ole suoranaista evakuointitarvetta tällä hetkellä, mutta olemme kehottaneet ihmisiä sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihdon, jos he havaitsevan savua. Tarvittaessa tulee poistua raikkaammille ilmoille, Kontio kertoo.

Kontio kertoi aamulla noin puoli kahdeksalta, että tehdas paloi edelleen voimakkaasti ja savua muodostui erittäin runsaasti.

– Olemme hyväksyneet, että arviolta 5 000 neliön tuotanto- ja toimistopuoli on nyt tuhoutumassa kokonaan. Keskitymme nyt varastotilaan, joka on arviolta 4 000 neliötä. Se on täynnä tulevan sesongin tuotteita. Yritämme nyt saada ne säilymään.

Alueella liikkumista vältettävä, asukkaita evakuoitu

Hieman ennen kello kuutta aamulla paloa oli sammuttamassa 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Yksiköitä oli paikalla ympäri Varsinais-Suomea ja lisää oli tulossa paikalle.

Pelastuslaitos yrittää estää palon leviämisen varastorakennukseen, jossa on valmiita kynttilöitä.

Palosta muodostuu erittäin runsasta myrkyllistä savua. Pelastuslaitos on kehottanut välttämään alueella liikkumista sekä sulkemaan tarvittaessa ikkunat, ovet ja ilmanvaihdon.

Tehtaan lähialueen asukkaita evakuoidaan parhaillaan palon takia.

Rakennuksen keskellä sijaitseva toimisto auttaa palon rajaamisessa

Öljypalon tavoin parafiinia ei voi sammuttaa vedellä, koska palo vain yltyisi siitä.

Kontion mukaan toimistotilassa ei kuitenkaan ole parafiinia, mikä helpottaa palon rajaamista.

– Tuotanto-osa on ensimmäisenä, toimisto keskellä ja sitten on varasto-osa. (Palon) rajoituslinjan tekemistä helpottaa se, että keskellä olevaan toimistoon voidaan käyttää vettä.

Liikenteessä poikkeusjärjestely

Tehtaassa ei ollut yön aikana henkilökuntaa, eikä palossa ole tullut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Kailinniituntien palosta aamulla kello 4.20.

Liikennevirasto tiedottaa, että Salon ja Turun välillä kulkeva tie 110 on suljettu Halikon ja Rikalan kiertoliittymän väliseltä osuudelta. Paikalla on liikenteenohjaus.

Juttua päivitetään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja