Salma Hayek avautuu ahdistelusta: ”Harvey Weinstein on minunkin hirviöni”

Hollywood-tähti Salma Hayek kirjoittaa New York Timesin mielipideosiossa siitä, miten elokuvamoguli Harvey Weinstein on ahdistellut häntä.

Viime kuukausien aikana lukuisat Hollywood-tähdet ja elokuva-alan ammattilaiset ovat nousseet esiin ja puhuneet alalla hälyttävän yleisestä seksuaalisesta ahdistelusta. Kohun keskellä on ollut tuottaja Harvey Weinstein, jota syytetään useista raiskauksista ja piinaavasta ahdistelusta.

Weinsteinin teoista ovat avautuneet muun muassa Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ja Cara Delevingne. Nyt myös Salma Hayek liittyy heidän joukkoonsa koskettavalla mielipidekirjoituksellaan.

Hayek kirjoittaa New York Timesin kommenttipalstalla siitä, miten Weinstein piinasi häntä vuosien ajan.

Weinstein ja Hayek työskentelivät yhdessä muun muassa taiteilija Frida Kahlosta kertovan Frida-elokuvan parissa vuonna 2002. Hayek väittää, että Weinstein yritti syrjäyttää hänet elokuvan pääroolista sen jälkeen, kun Hayek kieltäytyi harrastamasta seksiä tämän kanssa.

Ahdistelu jatkui vuosien ajan. 

– Sanoin ei, kun hän pyysi minua avaamaan oveni keskellä yötä. Hotelli toisensa jälkeen, kuvauspaikka toisensa perään. Hän ilmestyi pyytämättä ja yllättäen, kerran jopa sellaisen elokuvan kuvauspaikalle, jonka kanssa hänellä ei ollut mitään tekemistä, Hayek kirjoittaa. 

– Sanoin ei, kun hän pyysi minua kanssaan suihkuun. Sanoin ei, kun hän halusi antaa minulle suuseksiä. Sanoin ei, kun hän halusi hieroa minua. Sanoin ei, kun hänen alaston ystävänsä halusi hieroa minua. Sanoin ei, kun hän halusi, että riisun itseni alasti toisen naisen kanssa, hän jatkaa. 

Hayekin mukaan jokaista kieltäytymistä seurasi valtava raivo. Maanittelujen lisäksi Weinstein uhkasi pahimmillaan jopa tappaa näyttelijän, jos tämä ei suostuisi pyyntöihin.

Weinstein kielsi kaiken rikollisen toiminnan lakimiehen julkaisemassa tiedotteessa aiemmin tässä kuussa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja