Salkkarit-tähti Maija-Liisa Peuhu sai aivoinfarktin kolme vuotta sitten: "En pystynytkään kävelemään"

Salatut elämät -sarjassa näyttelevä Maija-Liisa Peuhu kertoo kohtaamistaan terveysongelmista.

Ulla Taalasmaan roolista Salatut elämät -sarjassa tunnettu Maija-Liisa Peuhu sai aivoinfarktin vuoden 2015 lokakuussa.

Aivoinfarktissa on kyse aivoverisuonitukoksesta, jolloin osa aivokudoksesta jää ilman happea, mikä johtaa kudoksen tuhoutumiseen. Syynä kohtaukseen on aivovaltimoiden tukkeutuminen. Peuhu sai aivoinfarktin noin kymmenen aikaan illalla kotonaan.

– Se oli ihan normaali päivä. Katsoin televisiota ja ajattelin, että lähden pesemään hampaita, enkä pystynytkään sitten kävelemään, Peuhu kertaa MTV Uutisten haastattelussa.

Kohtauksen jälkeen suuntana oli sairaala. Syytä aivoinfarktille ei koskaan löydetty.

– Ei siihen kukaan pystynyt sanomaan mitään. Siellä ei keretty tutkimaan, oli yö ja jouduin odottamaan kauhean kauan. Hirveästi potilaita ja yksi lääkäri, Peuhu muistaa. 

Salatut elämät -sarjan veteraaninäyttelijä oli sairaalahoidossa seitsemän viikon ajan. Kuvauksiin hän palasi kuitenkin jo vain yhden viikon levon jälkeen.

– En kävellyt siellä. Ne olivat kohtauksia, joissa istuskeltiin.

Aivoinfarkti vaikuttaa Peuhun elämään yhä. Hän ei pysty tällä hetkellä esimerkiksi juoksemaan tai harrastamaan muuta intensiivistä liikuntaa. Lisäksi hän käyttää aika ajoin kävelykeppiä, sillä hän pelkää kaatuvansa.

– Ehkä ensi kesänä ajan polkupyörää ja ehkä ensi talvena hiihdän. Tällä tavalla pitää ajatella eteen päin, Peuhu toteaa.

Peuhun aivoinfarktista kertoi ensimmäisenä Apu-lehti.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä! Koko viikon jaksot C Moressa ennakkoon!

Lue myös:

    Uusimmat