Salkkarit-tähti Axel Milliam palasi kansainvälisen elokuvan kuvauksista – yhtä kohtausta hiottiin jopa 10 tuntia: "Täysin eri maailma"

Axel Milliam astelee uutena kasvona Salattuihin elämiin – palasi rakkauden takia Lontoosta Suomeen 2:25
Video vuodelta 2020: Näissä tunnelmissa Axel Milliam aloitti aikoinaan työt Salkkareissa!

Salkkareista tuttu näyttelijä Axel Milliam kertoi toukokuussa saaneensa roolin kansainvälisestä Dali-elokuvasta. Nyt hän kertoo MTV Uutisille, miten kuvaukset hänen osaltaan sujuivat.

Salatut elämät -sarjassa Kristian Harjua esittävä näyttelijä Axel Milliam nappasi aiemmin tänä vuonna elokuvaroolin kansainvälisestä elokuvasta Dali. Elokuvan kuvaukset alkoivat Lontoossa syyskuussa ja ovat nyt Milliamin osalta purkissa.

Milliam esittää elokuvassa aikuisteini-ikänsä Amerikassa viettänyttä suomalaistaustaista räppäriä, joka on osa räppäriporukkaa. Elokuvan päähenkilö on menestynyt räppäri, ja elokuvassa seurataan tämän matkaa menestykseen sekä elämää sen jälkeen. 

Milliam on tottunut kuvaamaan Salattuja elämiä paikoin hyvinkin nopealla aikataululla. Hän kertoo MTV Uutisille, että Dali-elokuvan kuvauksissa yksittäisiin kohtauksiin oli käytettävissä paljon aikaa, joka tuntui samaan aikaan mahtavalta, mutta myös vaikealta sisäistää.

– Se oli todella yksityiskohtaista tekemistä. Pienintäkin värisävyä hiottiin täysin oikeaksi viimeiseen asti ja kaikki kuvakulmat katsottiin todella tarkkaan. Myös tekstistä haettiin monia eri versioita, itseään pääsi haastamaan monipuolisesti, hän kertoo.

– Joissain kohdissa hahmosta hiottiin todella yksityiskohtaisesti pieniä juttuja, lisättiin tai otettiin vähän jotain pois. Toisessa kohtauksessa saimme ihan täysin vapaat kädet ja meillä oli aikaa improvisoida kohtaus useasti, leikkiä tekstin kanssa ja löytää hyvä dynamiikka kaveriporukan, johon hahmoni kuuluu, välillä, hän jatkaa.

Nuoruuden vapautta ja menestyksen kääntöpuolia

Milliamin mukaan hänet saatiin maskeerattua joitakin elokuvan kohtauksia varten todella nuoren näköiseksi. Hän kuvailee päässeensä hakemaan roolissaan varhaisaikuisuuden aikana kukoistavaa nuoruuden vapautta ja pelottomuutta.

– Oli tosi siistiä hakea sitä sieltä omasta nuoruudesta ja koettaa muistaa, miltä tuntui, kun maailmassa ei ollut mitään rajoja ja olit täysin vapaa, sinua ei pelottanut mikään. Vähän jopa sellaista nuoruuden typeryyttä, hän naurahtaa.

Toisaalta Milliam pääsi tulkitsemaan roolissaan myös menestyksen, rahan ja glamourelämän mahdollisesti mukanaan tuomia kääntöpuolia.

– Hahmollani oli todella siisti ajallinen kaari, ja siinä pääsi todella paljon testailemaan omia rajojaan ja hakemaan uusia asioita. 

Milliam kuvailee vastanäyttelijöidensä tason olleen sitä luokkaa, että hänen itsensä "piti laittaa kaksi lisävaihdetta silmään joka kohtauksessa ja antaa koko ajan palaa täysillä". Hän myöntää tämän olleen myös rankkaa.

– Teimme esimerkiksi yhtä kohtausta kymmenen tuntia. Se oli täysin eri maailma siihen nähden, mitä olen tottunut Suomessa tekemään, hän sanoo.

Yllätysvisiitti Lontooseen

Milliam kertoo jännittäneensä etukäteen vastaanottoa, joka häntä Lontoon päässä odotti. Otettaisiinko hänet lämmöllä osaksi porukkaa, vai jäisikö hän jollain tapaa ulkopuoliseksi?

Ulkopuolelle jäämisen jännittäminen osoittautui kuitenkin lopulta täysin turhaksi. 

– Sillä sekunnilla, kun astuin huoneeseen sisään, niin suu kävi jo tuhatta ja sataa kuin olisimme tunteneet aina. Työryhmä oli niin ihana, kaikki olivat niin ystävällisiä ja huomioon ottavia, vastanäyttelijät olivat aivan uskomattomia… Elokuva oli tosi hyvin roolitettu, olimme kaikki ihan täysin samalla aaltopituudella heti alusta lähtien, hän hehkuttaa.

Milliam suuntasikin uudelleen yllätysvisiitille Lontooseen jo lauantaina 30. syyskuuta. Hän kertoo käyvänsä moikkaamassa Dali-kollegoitaan ja juttelemassa samalla "mielenkiintoisista mahdollisuuksista", joista hän ei kuitenkaan hiisku tässä vaiheessa enempää.

Käsittämättömän upea kokemus

Milliam kuvailee Dali-elokuvan kuvausten olleen käsittämättömän upea kokemus, jonka aikana hän pääsi haastamaan itseään monipuolisesti, joka kasvatti häntä monella tapaa ja joka valoi häneen lisää itseluottamusta.

– Sain tosi paljon kehuja tekemisestäni. Siitä tuli sellainen olo, että minä pystyn tähän ja pystyn tekemään uusia juttuja, hän sanoo. 

Milliam toivoo kovasti, että Dali-elokuva nähtäisiin myös Suomessa. Tähän tietoon elokuva tullaan näkemään ainakin Yhdysvalloissa ja Englannissa sekä mahdollisesti myös muualla Euroopassa.

– Olisi tosi upeaa jakaa tämä myös suomalaisten kanssa, hän summaa.

Matkalaukkukömmähdys

Vaikka kokemus oli Milliamille upea, ei reissu Lontooseen taittunut kuitenkaan ihan täysin stressittä. Näyttelijä nimittäin kertoo, että hänen matkalaukkunsa kanssa sattui kömmähdys peräti kaksi kertaa matkan aikana.

– Matkalaukkuni jäi Helsinkiin. Meni päivä, ennen kuin sain matkalaukkuni, ja siellä olivat kaikki työjuttuni. Sitten, kun palasin takaisin Helsinkiin, niin laukkuni oli jäänyt Lontooseen. Siellä olivat kaikki vaihtovaatteeni ja Salkkarit-juttuni. Se oli aikamoinen episodi, hän kertoo.

Milliam kuitenkin lisää, että tilanne hoidettiin matkalaukun kuljetuksesta vastanneen tahon osalta molemmilla kerroilla hienosti maaliin. Lontoossa laukku tuotiin hänen hotellilleen ja Suomessa se kuskattiin hänen kotiovelleen.

Salatut elämät arkisin MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat