Salkkarit-Sallasta radiojuontajaksi – paluu sarjaan mahdollinen

Ismon suuri rakkaus Salla Laitela otti junan pohjoiseen vuonna 2010. Sallaa näytellyt Hanna Kinnunen ei pidä mahdottomana ajatusta siitä, että Salla palaisi vielä Pihlajakadulle.

Salattujen elämien tomeraa Sallaa vuosina 2006–2010 näytellyt Hanna Kinnunen on ollut viime aikoina jälleen lehtien otsikoissa työpaikan vaihdoksen vuoksi. 

Vuonna 2009 nainen lähti Salatuista elämistä iloisen vauvauutisen saattelemana. Hänen roolihahmonsa Salla poistui sarjasta tammikuussa 2010.

Sen jälkeen Kinnunen aloitti työt uutistenlukijana ja radiojuontajana Ylellä. Nyt jälleen uusi luku aukeaa Kinnusen elämässä, kun hän jättää pitkäaikaisen työnsä Yle Puheessa ja siirtyy Radio Aallon taajuuksille.

– Olen ollut jo melkein kaksi vuotta Yle Puheessa. Vuodenvaihteessa minulle tuli mahdollisuus vaihtaa työpaikkaa ja sitä kautta saada vähän uusia tuulia elämääni. Tarjous tuli yllättäen, mutta se kuulosti niin hienolta mahdollisuudelta, että lähdin mukaan, Kinnunen kertoo. 

Hän aloittaa radiojuontaja Joonas Vuorelan aisaparina Radio Aallon iltapäivissä 9. helmikuuta.

– Koulutukseni on puheviestinnän alalta, joten radiotyö oli luonnollinen jatkumo Salkkareiden jälkeen. Radio on kiehtonut minua opiskeluajoista asti. On mahtavaa saada olla läsnä ihmisten arjessa päivittäin. Se vaatii sitä, että pystyy olemaan läsnä myös omalla persoonalla.

"Salla voisi käväistä Pihlajakadulla"

Vaikka Kinnunen on löytänyt intohimonsa radiosta, ei hän ole täysin unohtanut näyttelemistäkään.

– Nousen ensi syksynä teatterin lavalle yhdessä Salkkarit-kollegan Anu Palevaaran kanssa. Näytelmän nimi on Loveletters ja se perustuu ihmisten saamiin rakkauskirjeisiin. Mukana on meidän omia ja tuntemattomien suomalaisten rakkauskirjeitä, Kinnunen valottaa. 

Salkkareiden Salla siirtyi historiaan jo kuusi vuotta sitten, mutta Kinnunen yhdistetään yhä herkästi roolihahmoonsa. 

– Tuntuu hauskalta, että minut muistetaan Salkkarit-Sallana. Ei se minua haittaa. Olen todella onnellinen Salkkarit-vuosista. 

Kinnunen pitää yhä silloin tällöin yhteyttä työkavereihinsa ja on käynyt sarjan studiolla Konalassa. 

– Tuntuu, että lähdöstäni olisi paljon vähemmän aikaa, kuin mitä todellisuudessa. Olemme tuottaja Marko Äijön kanssa joskus vitsailleet Sallan paluusta. Eihän sitä koskaan tiedä, jos hän joku päivä ilmaantuisi Ismo Laitelan ovelle, Kinnunen vihjaa.

Salatuissa elämissä on vuosien varrella nähty useita comebackeja. Kinnunen ei pidä mahdottomana ajatusta siitä, että Sallakin nähtäisiin vielä tulevaisuudessa sarjassa.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Minun puolestani Salla voisi käväistä sarjassa, mutta en ehkä näe itseäni enää sarjan vakituisena näyttelijänä. Luulen, että Salla saisi aikaan aikamoisen hässäkän Pihlajakadulla.

Jos faneilta kysytään, olisi Salla tervetullut tuulahdus sarjaan. Kinnunen kertoo yhä saavansa tuntemattomilta pyyntöjä sarjaan paluusta. 

– Yllätyn aina positiivisesti siitä, että fanit muistavat minut. Salla oli vahva hahmo. Ihmiset joko vihasivat tai rakastivat häntä. Näyttelijän työn kannalta Salla oli antoisa roolihahmo. 

Perhearki pitää kiireisenä

Työn lisäksi Kinnunen pyörittää perhearkea yhdessä miehensä kanssa. Vapaa-ajalla 35-vuotias nainen kertoo "harrastavansa" väitöskirjan tekoa.

– Elän normaalia perhearkea mieheni ja 4- ja 6-vuotiaiden lasteni kanssa. Päivät menevät töissä ja lapsieni kanssa harrastaessa. Olen muun muassa esikoiseni koripallojoukkueen johtaja, josta revitään erityisesti kotona huumoria. En ole kovin pitkä ollakseni koripallojoukkueen johtaja, Kinnunen naurahtaa.

Joku saattaa muistaa Hanna Kinnusen myös hänen musiikkitaustansa ansiosta. Kinnunen on tehnyt musiikkia artistinimellä Hanna B. Vuonna 2015 hän julkaisi kappaleen "Hautaudun".

– Musiikki on elämässäni läsnä jatkuvasti. Välillä minulle tulee polte lähteä kokeilemaan uraa sillä saralla vielä kertaalleen. Tällä hetkellä aika ei kuitenkaan riitä kaikkeen. 

Monessa mukana oleva nainen ei halua lokeroida liiaksi itseään, vaan toteuttaa ennakkoluulottomasti haaveitaan ja lähtee rohkeasti mukaan uusiin haasteisiin.

– Minulta on monesti kysytty, mihin lokeroon laitan itseni, näyttelijäksi, muusikoksi vai radiojuontajaksi. Vastaan aina, että en mihinkään noista. Nykyään ihmiset tekevät monenlaisia juttuja. Olen ollut onnekas päästessäni kokeileman monenlaisia juttuja, Kinnunen sanoo. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Ennakkojakso Katsomossa kello 20.00! Sarja tulee 19.2. asti vain maanantaista torstaihin. 

Lue myös:

    Uusimmat