Saku Mäenalaselle ensimmäinen NHL-maali – Carolina Hurricanes vaihteeksi voittoputkessa

Carolina Hurricanesin Saku Mäenalanen iski NHL-uransa ensimmäisen maalin, kun hän osui New York Islandersin verkkoon. Hurricanes on päässyt pahimmasta kurimuksestaan, sillä joukkue voitti jo viidennen ottelunsa putkeen, kun New York Islanders kaatui 4–3.

Pääasiassa farmijoukkue Charlottessa pelannut Mäenalanen pelasi kauden viidennen NHL-ottelunsa Hurricanesin paidassa. Ja sitten rävähti, kun hän iski Carolinan 1–1-tasoituksen. 

Mäenalanen pääsi irti Warren Foegelen ja Victor Raskin vierellä nelosketjussa. Ketjukaverit petasivat vahvan karvauspelin ansiosta paikan maalin eteen Mäenalaselle, joka kuoletti kiekon kädellä ala. Islandersin maalivahti Thomas Greiss yritti sutia kiekkoa pois mailallaan, mutta kiekko livahti hänen taakseen.

Tätä ennen Mäenalasella oli NHL-peleistä yksi syöttöpiste. Kiekko lähti talteen ensimmäisen maalin kunniaksi normaaliin tapaan.

Mäenalaisesta tuli 34. suomalaispelaaja, joka on osunut maaliin tällä kaudella NHL:ssä. Avausmaalejakin on syntynyt hänen lisäkseen kahdeksan: Miro Heiskanen, Jesperi Kotkaniemi, Antti Suomela, Roope Hintz, Kalle Kossila, Juuso Välimäki, Eeli Tolvanen ja Juuso Riikola.

Kärppien kasvatti Mäenalanen, 24, siirtyi Hurricanesin organisaatioon Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi. Hän on Carolinan viidennen kierroksen varaus vuodelta 2013. Hän oli mukana Suomen MM-joukkueessa viime keväänä.

Mäenalanen on tehnyt tällä kaudella AHL:ssä 31 ottelussa tehot 7+7=14.

Lue myös:

    Uusimmat