Saksojen yhdistymisestä 30 vuotta – presidentti ylisti vallankumousta johtaneita mielenosoittajia

2:15
Katso, kuinka MTV:n nykyinen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi Berliinin muurin murtumisesta vuonna 1989.

Saksassa on vietetty tänään maan yhdistymisen 30-vuotispäivää. Pääjuhlallisuudet pidettiin Berliinin kupeessa Potsdamissa, jossa olivat läsnä muun muassa liittokansleri Angela Merkel ja liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

Puheessaan Frank-Walter Steinmeier sanoi Saksan voivan olla ylpeä siitä vapaasta ja demokraattisesta maastaan, joka siitä on tullut 30 vuodessa yhdistymisen jälkeen. Se on hänen mukaansa saavutus, jota ei edes koronapandemia voi heikentää.

– Muistelemme kiitollisuudella kylmän sodan loppumista ja uuden aikakauden alkua. Tänä päivänä elämme parhaassa Saksassa, joka on koskaan ollut olemassa, Steinmeier sanoi Deutsche Wellen mukaan.

Presidentti ylisti rauhanomaista vallankumousta johtaneita mielenosoittajia, jotka viitoittivat tietä Itä- ja Länsi-Saksan yhdistymiselle 30 vuotta sitten.

1:12
Tällä videolla selviää, miten sukeltajat ovat löytäneet toisen maailmansodan aikaisen saksalaisen laivanhylyn – löydöstä ehkä avain mysteeriin!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja