Saksassa halutaan koronavapaa joulu – liittokansleri Merkel ehdottaa tiukkoja rajoitustoimia marraskuuksi

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin hallitus aikoo ehdottaa tiukkoja lisärajoituksia ensi viikon puolivälistä alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Bild-lehti.

Kiinni menisivät muun muassa baarit, ravintolat, kuntosalit ja teatterit. Koulut ja päiväkodit sen sijaan jatkaisivat toimintaansa.

Kansalaisia kehotettaisiin tapaamaan kodin ulkopuolella korkeintaan yhden toisen talouden jäseniä, ja sukulaisvierailut olisi syytä jättää väliin.

Toimien tavoitteena on painaa tartuntaluvut marraskuun aikana niin alas, ettei laajoja rajoituksia enää tarvittaisi jouluna.

Merkel tapaa iltapäivällä osavaltioiden pääministerit sopiakseen koronarajoituksista. Saksassa osavaltioilla on valta päättää rajoituksista alueillaan, ja jotkut pääministerit eivät ole valmiita niin tiukkoihin toimiin kuin Merkel haluaisi.

Toisaalta esimerkiksi eteläisessä Baijerin osavaltiossa on jo joillakin alueilla voimassa koronasulku, jossa koulut ja päiväkodit on suljettu eikä kotoaan saa poistua kuin perustellusta syystä.

Tilanne vielä parempi kuin Ranskassa

Saksan päivittäiset uudet koronatartuntaluvut ovat nousseet yli 10 000:een. Talousministeri Peter Altmaier on kuitenkin varoittanut, että loppuviikosta uusia tartuntoja kirjataan vuorokaudessa jo yli 20 000.

Saksan tilanne on toistaiseksi vielä paljon parempi kuin Ranskassa, missä päivittäisten uusien tartuntojen määrä käväisi viikonloppuna jo yli 50 000:ssa ja tehohoidossa olevien määrä on kasvanut huomattavasti.

Presidentti Emmanuel Macronin odotetaan ilmoittavan uusista rajoitustoimista tv-puheessaan tänä iltana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja