Saksa suunnittelee rajoitusten höllentämistä ensi viikoksi – Merkel ehdottanee kukka- ja kirjakauppojen avaamista

Saksan rajoitustoimia jatkettaneen pienin helpotuksin – kirjeenvaihtajamme kertoo, millaisin toimin sulkutilaa aiotaan jatkaa 5:45
Saksan rajoitustoimia jatkettaneen pienin helpotuksin - kirjeenvaihtaja kertoo Saksan tilanteesta

Saksan hallitus suunnittelee koronavirusrajoitusten hölläämistä ensi viikosta alkaen, uutistoimisto AFP:n näkemä luonnosteksti kertoo.

Liittokansleri Angela Merkelin on tarkoitus keskustella keskiviikkona osavaltioiden johtajien kanssa koronavirustoimista.

Merkelin on tarkoitus ehdottaa, että maanantaista lähtien kahden eri kotitalouden ihmiset voivat tavata toisiaan, kunhan paikalla ei kerralla ole viittä ihmistä enempää.

Tämänhetkisten sääntöjen mukaan Saksassa saa tavata kerralla vain yhtä oman talouden ulkopuolista ihmistä.

Merkel aikoo ehdottaa myös kukkakauppojen, kirjakauppojen ja puutarhamyymälöiden avaamista. Kampaamot avautuivat jo tällä viikolla.

Useimmat muut kaupat ja ravintolat sekä kulttuuri- ja vapaa-ajantoiminnot aiotaan pitää kiinni ainakin maaliskuun 28. päivään asti.

Saksassa ollaan kyselyiden perusteella yhä kyllästyneempiä tiukkoihin rajoitustoimiin, ja Merkel on kohdannut poliittista painetta löysätä rajoituksia.

Vaikka helpommin tarttuvat virusmuunnokset herättävät huolta, AFP:n näkemässä asiakirjassa sanotaan, että rajoitusten löysääminen on perusteltua, koska kiihtyvä rokotustahti ja pikatestit helpottavat pandemiatilannetta.

Merkelin hallitus kuitenkin huomauttaa, että yhteiskunnan avaamisessa täytyy muunnosten takia edetä varovaisesti.

Saksassa on todettu pandemian aikana yli 2,4 miljoonaa tartuntaa ja reilut 70  000 virukseen liittyvää kuolemaa.

Monen muun maan tavoin tartuntamäärät Saksassa ovat pudonneet tuntuvasti joulu-tammikuun lukemista.

Lue myös:

    Uusimmat