Saksassa alkoi tapahtua MM-kisakatastrofin jälkeen – pelaajalegendan 18-vuotinen työ liitossa päättyi lähtöpasseihin

1:27
Saksan päävalmentaja latasi tylyä tekstiä maajoukkueen tilasta: "Nämä ovat asioita, joita pitää ottaa huomioon"

Saksan jalkapalloliitto tiedotti maanantaina purkaneensa pelaajalegenda Oliver Bierhoffin sopimuksen, jonka oli määrä jatkua vuoteen 2024. 

Bierhoff, 54, aloitti liiton palveluksessa vuonna 2004, kaksi vuotta viimeisen maaottelunsa jälkeen. Hän työskenteli pitkän pätkän maajoukkueen managerina, jossa työnkuva liittyi enemmänkin pr- kuin valmennukselliseen puoleen. Vuonna 2018 liitossa tehtyjen uudelleenjärjestelyiden seurauksena Bierhoffista tuli maajoukkuetoiminnan johtaja.

Tieto hänen lähtöpasseistaan tuli julki neljä päivää sen jälkeen, kun Saksan taival Qatarin MM-lopputurnauksessa oli päättynyt alkulohkoon. Vuoden 2014 maailmanmestarit kokivat vastaavan kohtalon myös neljä vuotta sitten Venäjällä. Ennen vuoden 2018 kisoja Saksa oli jäänyt 18 MM-lopputurnauksessaan vain kerran (1938) kahdeksan parhaan joukon ulkopuolelle

– Oliver Bierhoff on tehnyt uskomattoman työn liiton eteen. Vaikka olemme jääneet viimeisimmissä turnauksissa tavoitteistamme, hän on ollut mukana suurissa hetkissä. Hänen työnsä kietoutuu ikuisesti yhteen vuonna 2014 Brasiliassa tulleen maailmanmestaruuden kanssa. Hän on aina seurannut omia tavoitteitaan ja visioitaan sekä auttanut kehittämään liittoa kestävällä tavalla, puheenjohtaja Bernd Neuendorf sanoo liiton tiedotteessa.

Bierhoff on 37 maalillaan Saksan maajoukkuehistorian kymmenenneksi paras maalintekijä. Maaleista ikimuistoisimmat nähtiin vuoden 1996 EM-finaalissa, jossa hän ratkaisi kahdella osumallaan Saksalle mestaruuden.

Vuosina 1998–2001 Bierhoff toimi Saksan maajoukkueen kapteenina.

1:37
Näin dramaattinen MM-ilta eteni: Saksa putosi jatkosta – Thomas Müller selitti mahalaskuaLue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja