Saksan jalkapallomaajoukkueeseen hurja lovi – nelinkertainen Mestarien liigan voittaja lopettaa pelit maan paidassa

Saksan miesten jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Toni Kroos jättää maajoukkuetehtävät 31-vuotiaana. Kroosin viimeiseksi maajoukkuepeliksi jäi tiistaina Lontoossa pelattu EM-kisojen neljännesvälieräottelu, jossa Saksa kärsi 0–2-tappion Englannille.

– Minulle on ollut henkilökohtaisesti jo pitkään selvää, etten ole käytettävissä vuoden 2022 MM-kisoissa Qatarissa. Suon itselleni taukoja, jollaisia ei maajoukkue-edustusten takia ole ollut 11 vuoteen. Haluan olla enemmän aviomies vaimolleni ja enemmän isä kolmelle lapselleni, Kroosin lopettamispäätöstä siteerattiin Saksan jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Kroos teki 2010 alkaneella maajoukkueurallaan 106 pelissä 17 maalia. Vuonna 2014 MM-kultaan päättyneessä turnauksessa Kroos teki välierässä Brasiliaa vastaan kaksi maalia 69 sekunnissa. Kukaan muu ei ole tehnyt MM-historiassa kahta maalia lyhyemmällä aikavälillä.

Kroos nousi maajoukkueeseen Joachim Löwin päävalmentajakaudella. Kroos kiitti viime aikoina kritisoitua Löwiä vuolaasti.

–  Jogi teki minusta maajoukkuepelaajan ja maailmanmestarin. Hän luotti minuun. Meillä on pitkä yhteinen menestystarina. Se oli suuri kunnia (pelata Löwin joukkueessa). Toivotan onnea ja menestystä Hansi Flickille (Saksan maajoukkueen seuraava päävalmentaja), Kroos sanoi.

Seurajoukkuetasolla Kroos on edustanut vuodesta 2014 espanjalaista Real Madridia. Kroos jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat