Saksan MM-jymypaukun taustapiru Pekka Kangasalusta: Kanada teki meille saman tempun kuin Suomelle

Saksan upea ja yllätyksellinen MM-taival ei saanut kaikista kirkkainta huipennusta, kun se hävisi sunnuntain finaalin Kanadalle 5–2. Saksan penkin takana suomalaisvalmentaja Pekka Kangasalusta huomioi: Kanada nojasi nyt tismalleen samoihin aseisiin kuin Leijonia vastaan.

Saksa viritteli todellista jymypaukkua, kun se johti sunnuntain finaalia kahteen eri otteeseen. John Peterka vei valkopaidat avauserässä karkumatkalle. Daniel Fischbuch painoi puolestaan 2–1-maalin.

Lawson Crouse tasoitti vielä toisen erän lopulla. Päätösperiodilla Kanada meni menojaan.

Saksan apuvalmentajan Pekka Kangasalustan mielestä Kanada teki Saksalle samanlaisen tempun kuin Suomea vastaan.

Kanada vetäytyi ja nojasi vastahyökkäyksiin.

– He käyttivät meitä vastaan juuri niitä samoja aseita kuin Suomea vastaan. He välttelivät virheitä, mihin toki mekin pyrimme. Kärsivällisyys ei vain riittänyt ihan loppuun asti. Mahdollisuudet olivat olemassa, minkä takia tästä jää hieman hampaankoloon, Kangasalusta totesi MTV Urheilulle.

Saksa ylsi ensimmäistä kertaa finaaliin sitten vuoden 1930, jolloin MM-kisat järjestettiin ensimmäisen kerran.

Saksa on tehnyt nousua kansainvälisellä tasolla. Kehitys näkyy muun muassa pelaajapuolella. Maan kärkinimistä Leon Draisaitl kuuluu aivan maailman parhaiden pelaajien joukkoon. Tim Stützle ja Moritz Seider ovat nousseet jo nuorella iällä omien NHL-seurojensa avainrooleihin.

Saksa säväytti vuonna 2018, kun se ylsi Etelä-Korean olympialaissa hopealle. MM-kulta olisi ollut kuitenkin jättimäinen yllätys – varsinkin kun vastassa oli jääkiekon emämaa Kanada.

Jo finaaliin pääsy oli Saksalle kova juttu.

– Tämän suorituksen arvo kirkastuu varmasti myöhemmässä vaiheessa. Totta kai, kun pääsee pitkälle, hienon tarinan päätteeksi, niin totta kai tulos harmittaa. Mutta ei tämä maailmanloppu ole, Kangasalusta mietti.

Kangasalusta jakoi avokädellä kiitosta joukkueensa pelaajien suuntaan.

– Olimme monta peliä pakkovoittojen äärellä ja selvisimme niistä. Upea ryhmä urheilijoita. Olimme sitkeä joukkue. Kasvoimme turnauksen aikana yhteen. Hienoa duunia kaikilta, Kangasalusta ylpeili.

Lue myös:

    Uusimmat