Yksi Suomen kansalainen pelaa MM-finaalissa – tämän toivomuksen hän välitti suomalaisille uroteon jälkeen

Jääkiekon miesten MM-finaalissa nähdään pelaamassa yksi Suomen kansalainen. Hänellä, Samuel Soramiehellä, oli Saksan varmistuneen finaalipaikan jälkeen viesti suomalaisille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Saksa peittosi Yhdysvallat MM-välierässä Tampereella huimalla tavalla. Marcel Noebels kihautti 3–3-tasoituksen vajaat puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, ja Frederik Tiffels latasi saksalaisjuhlat valmiiksi jatkoerässä 4–3-osumalla.

Saksan hyökkääjällä Samuel Soramiehelläkin on joukkueensa uroteossa prosessoimista.

– En pysty panemaan tätä sanoiksi juuri nyt. Olen vain kaikkineen innoissani, toisia MM-kisojaan pelaava Soramies sanoi MTV Urheilulle.

Soramies perkasi, että tällaisesta unelmoi. Kun näkee muiden voittavan, samaa haluaa itsekin.

– Sitten olet täällä. Se on uskomaton tunne.

Soramies vahvisti elävänsä uransa parasta aikaa ja muistutti, että Saksa oli edellisen kerran MM-kisoissa kahden parhaan joukossa 1953. Saksa saavutti tuolloin toisen MM-hopeansa. Viimeisin miesten arvokisamitali sillä on vuodelta 2018 Pyoengchangin olympiahopeana, mutta mestaruutta se ei ole vielä MM- tai olympiatasolla juhlinut.

"En olisi uskonut ketään"

Olisiko Soramies ennen turnausta uskonut Saksan pelaavan finaalissa?

– En tiedä. En olisi uskonut ketään, joka olisi sanonut, että menemme finaaliin, mutta uskon tähän joukkueeseen. Olemme minusta alusta alkaen osoittaneet, miten hyviä olemme ja mikä on meille mahdollista.

Soramiehellä ei ollut pelkoa häviämisestä edes varsinaisen peliajan loppuminuuteilla tappioasemassa.

– Hallitsimme peliä monessa kohtaa. Painoimme ja painoimme. Uskoimme tekevämme maalin.

Uskoa oli antanut myös lohkovaiheen USA-peli, vaikka tuolloin jenkit voittivat Saksan 3–2. Saksan tähtipuolustaja Moritz Seider sanoi eilen kokeneensa Saksan olleen kyseisessä taistossa pelillisesti parempi.

– Halusimme pelata samanlaista peliä kuin pelasimme heitä vastaan lohkossa. Olisimme varmasti voineet lyödä heidät. Olisimme voineet voittaa ensimmäiset kolme peliämme, jotka hävisimme, kaikki. Olimme todella luottavaisia, Soramies totesi.

"Olen valmis taisteluun"

Soramies on syntynyt ja asunut tähänastisen elämänsä Saksassa, mutta hänellä on Saksan lisäksi Suomen kansalaisuus. Samuel Soramiehen isovanhemmat muuttivat aikoinaan Suomesta Saksaan ja isä Antti jäi sille tielle.

Nuorempana Leijonia kannustaneella, nyt ainoana MM-finaalissa pelaavalla Suomen kansalaisella Samuel Soramiehellä oli härmäläisille positiivinen viesti.

– Toivon, että kaikki suomalaiset kannustavat Saksaa huomenna, hän sanoi ilmaisten sanan Saksa muun englanninkielisen viestinsä ympärillä suomen kielellä.

Tuossa finaalissa Saksa saa vastaansa Kanadan. Lähellä oli, että loppuottelussa olisi pelannut vielä Saksaa suurempi yllättäjä, Latvia, mutta Soramiehelle ei ollut merkitystä, kumpi aiemmasta välierästä tuli vastaan.

– Se on finaali, joten siitä tulee taistelu joka tapauksessa. Olen valmis taisteluun, joten antaa tulla.

Saksan joukkueessa on lisäksi suomalainen apuvalmentaja Pekka Kangasalusta.

Saksan sankari Frederik Tiffels ei voinut uskoa voittomaaliaan – "Pystyin hädin tuskin hengittämään" 2:12
Saksan sankari Frederik Tiffels ei voinut uskoa voittomaaliaan – "Pystyin hädin tuskin hengittämään."

Saksan kapteeni Moritz Müller kommentoi joukkueeseen kohdistuneita ennakkoluuloja – "Meihin ei uskottu" 1:37
Saksan kapteeni Moritz Müller kommentoi joukkueeseen kohdistuneita ennakkoluuloja – "Meihin ei uskottu."

Lue myös:

    Uusimmat