Mainos

Saksalaisvalmistaja: Vikisevät jarrut ovat ominaisuus, lopettakaa valittaminen

Mikäli maksat autostasi jopa satoja tuhansia euroja, voisi kuvitella, että ylimääräiset vinkunat ja vikinät loistaisivat poissaolollaan. Porschen mukaan niin ei kuitenkaan kannata ajatella.

Ainoa vikinä, joka saksalaista Porschea risoo, tulee asiakkailta, jotka valittavat autojensa vinkuvia jarruja. Valmistaja on julkaissut videon, joka selventää syitä äänekkäiden jarrujen taustalla, ja haluaa vakuuttaa asiakkaansa siitä, että tämä kuuluu asiaan.

Jarrut, jotka pitävät vikisevää ääntä, ovat tyypillisesti elinkaarensa ehtoopuolella. Ei siis ole mitenkään erikoista, että tällaista ääntä tuliterässä Porschessaan kuuleva ei pidä sitä normaalina.

Porsche kuitenkin vakuuttaa, että kyseessä on ominaisuus – ei suinkaan vika. Oheisella videolla se kertoo, että sen autojen jarruista kuuluva vikinä viittaa vain erittäin harvoin jarrujen liialliseen kulumiseen tai muuhun vikaan. 

– Kun kappaleeseen kohdistuu voimaa, kaikki materiaalit värähtelevät luonnollisilla taajuuksillaan – jopa uutena, Porsche kertoo videollaan. 

Yksi vikinää selittävä syy on Porschen mukaan myös sen suuremmat jarrupalat ja -levyt, jotka ovat alttiimpia värähtelemään jarrutuksissa ja näin aiheuttamaan ylimääräisiä ääniä.

***

3:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.