Saksalaismedia: Hampurin poliisi pyytänyt apua kaoottisiin mielenosoituksiin

Hampurin poliisi on pyytänyt apua muilta Saksan osavaltioilta suuriin, kaoottisiksi äityneisiin mielenosoituksiin, kertoo saksalainen yleisradioyhtiö NDR.

Poliisin mukaan he ovat kysyneet, onko muissa osavaltioissa poliisivoimia vapaana. Poliisi ei kertonut nykyistä poliiisien määrää, mutta aiemmin määräksi on kerrottu noin 20 000.

Tänään alkanut G20-huippukokous keräsi jo eilen kaupunkiin tuhansia mielenosoittajia, ja tänään Hampurissa on poltettu poliisiautoja, ikkunoita on rikottu ja mielenosoittajat ovat sulkeneet teitä. Yli 100 poliisia on loukkaantunut, NDR kertoo.Siitä, mitä mielenosoittajille on itselleen käynyt, on ollut vaikea saada tietoja.

Mellakat ovat keskittyneet Altonan alueelle.

Poliisiautoon on heitetty Molotovin cocktail ja Mongolian lähetystön ikkunat on rikottu, Hampurin poliisi kertoo sivuillaan.

Poliisin helikopteria on myös ammuttu raketilla, Hampurin poliisi kertoo Twitterissä.

Saksalaislehti Frankfurter Allgemeinen mukaan jopa kokeneet viranomaiset ovat järkyttyneet tapahtumista, jollaisia ei ole Hampurissa ennen nähty.

– En ole kokenut tällaista urallani aiemmin, kertoi hampurilainen poliisi Timo Zill lehdelle torstai-iltana.

Mielenosoittajat kutsuvat tapahtumaa nimellä "Tervetuloa helvettiin".

Poliisin mukaan mielenosoitukset ovat sulkeneet useita risteyksiä ja kulkuväyliä, jotka on tarkoitettu G20-delegaatioiden liikkumista varten.

G20-huippukokouspaikan ulkopuolella on kuitenkin ollut rauhallista, kertoo The Local.

Lue myös:

    Uusimmat