Mainos

Saksalaislehti teki demareille nolon kepposen – todisti, että koirakin voi äänestää maan hallituksen kohtalosta

Saksassa sosialidemokraattisen (SPD) puolueen jäsenien hyväksymisprosessi on joutunut naurunalaiseksi sen jälkeen, kun Bild lehti onnistui hankkimaan kolmevuotiaalle Lima-koiralle SPD:n puoluekirjan.

Saksalaislehti otti tempustaan kaiken ilon irti ja julkaisi kuvan herttaisesta koirasta tekstin kera, jossa kerrottiin, että kuvan koiralla on äänivaltaa maan hallituksen kohtaloon.

SPD:ssä alkoi tänään jäsenäänestys, jossa päätetään hallitusyhteistyön jatkamisesta liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraattien kanssa. Äänestyksessä äänioikeus on kaikilla puolueen jäsenillä. Äänestäminen toteutetaan postitse.

Bild lehti oli täyttänyt sosialidemokraattien jäsenhakemuksen helmikuun kuudentenä päivänä. Lehden toimittajien mukaan hakemukseen kirjattiin hakijan iäksi 21 (koiran) vuotta. Lima-koiran ammatiksi merkittiin työtön.

– Tässä asiassa ei ole niinkään kysymys koirasta, vaan siitä, että onnistuimme todistamaan, miten altis puolue on jäsenyyksien väärentämiselle. Ihmiset, jotka haluaisivat vaikuttaa hallitusäänestykseen kepulikonstein, voisivat hyvin tehdä saman, Bild lehden edustaja kommentoi.

Sosialidemokraattien jäsenäänestys päättyy maaliskuun toinen päivä. Jos Saksan demarit hylkäävät hallitusyhteistyön, vaihtoehtoina ovat joko uudet vaalit tai vähemmistöhallituksen muodostaminen.

SPD:n tuleva puheenjohtaja Andrea Nahles kommentoi koira-kohua toteamalla, että puolue ryhtyisi oikeustoimiin, jos väärennettyjä jäsenyyksiä paljastuisi. Nahles on määrä valita puheenjohtajaksi ylimääräisessä puoluekokouksessa keväämmällä.

Edellinen puheenjohtaja Martin Schulz erosi sen jälkeen, kun puoluetta repivä riita hallitukseen menosta ei ottanut laantuakseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.