Mainos

Martin Schulz Saksassa demarien puoluejohtoon – haastaa kansleri Angela Merkelin syksyllä

Euroopan parlamentin entinen puhemies Martin Schulz on valittu yksimielisesti Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen johtoon, kertoo uutistoimisto DPA. Hänestä tulee myös puolueen kansleriehdokas.  

Schulz kertoi itse Twitterissä saaneensa täydet 100 prosenttia äänistä. Valinta tapahtui Berliinissä pidettävässä puoluekokouksessa.  

Kyseessä on ensimmäinen kerta puolueen historiassa, kun johtaja on valittu täydellä tuella. Schulz esitti eilen toiveen, että hän saa suuren tuen taakseen puoluekokouksessa.   
Saksassa pidetään syksyllä parlamenttivaalit, joissa sosiaalidemokraatit haastavat liittokansleri Angela Merkelin johtamat kristillisdemokraatit.   

Schulz on jo ennen virallista nimitystään siivittänyt puolueensa nousuun. Joissain mielipidekyselyissä puolue on ohittanut Merkelin konservatiivit.  

Politiikan tarkkailijat arvioivat Schulzin hyötyvän siitä, että hän näyttäytyy Saksassa sikäläisen poliittisen järjestelmän ulkopuolisena. Hän on viettänyt yli kaksi vuosikymmentä Brysselissä ja Strasbourgissa.  

EU-tehtävät voisivat olla jopa painolasti nykyisessä ilmapiirissä, jossa EU-vastaisuus on kasvanut eri puolilla Eurooppaa. Schulzin suosiota ilmeisesti kasvattaa hänen poikkeuksellinen elämäntarinansa. Hän halusi jalkapalloammattilaiseksi, jätti koulun kesken, kärsi alkoholismista, mutta perusti sittemmin kirjakaupan ja opetteli useita kieliä.

Schulzin hyväksi toimii myös aktiivinen kannattajakunta, joka hypettää häntä sosiaalisessa mediassa kuten Twitterissä ja Youtubessa. Youtubesta löytyvällä videolla lauletaan, että Schulz on menossa täydellä höyryllä kansleriksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja