Saksalaiskaupungin pyöräilykyselyyn läjäpäin "vääriä" vastauksia – tuloksia ei aiota huomioida

Kumpi väistää, auto vai pyörä? Tässä selkeät vastaukset! 1:31
Kumpi väistää, autoilija vai pyöräilijä? Tässä selkeät vastaukset eri tilanteisiin. Nämä pitää osata!

Pyöräilyä edistävän kyselyn tuloksia väitetään osin manipuloiduiksi.

Saksassa on noussut kohu Münchenin kaupungin tekemästä pyöräilyn edistämistutkimuksesta, saksalainen Focus kertoo.

Kaupunki lanseerasi maaliskuun lopussa nettikyselyn, jossa pyydettiin toiveita ja ehdotuksia siitä, miten kaupungin liikennettä pitäisi kehittää vuoteen 2035 mennessä. Kysymyksiä oli kaikkiaan 19, ja vastaamaan pystyi nimettömänä.

Saksan ruuhkapääkaupungiksikin tituleerattu München haluaa häätää autot kaupungin keskustasta ja panostaa vahvasti pyöräilyyn.

Kyselyn julkilausumattomana ideana oli hakea tukea sille, että autottomuus laajennetaan myös paikallisiin töölöihin ja punavuoriin. Kaupungin hallitseva puolue on vihreät.

Tutkimuksen tulokset olivat kaikkea muuta kuin kaivatut.

Vastaajista 72 prosenttia ilmoitti, ettei autojen häätäminen tai niillä liikkumisen vaikeuttaminen ole lainkaan tarpeellista. Puolet ilmoitti pitävänsä pyöräilyä ”melko vähän tärkeänä” liikkumismuotona. Joukkoliikenne selvisi hiukan pienemmillä madonluvuilla.

Focuksen mukaan tulos on järkyttänyt kaupungin poliitikkoja ja pyöräilypiirejä. Syyttävä sormi osoittaa autosivustoihin, joiden on väitetty manipuloineen autoilun ystäviä vastaamaan kyselyyn.

Münchenin kaupunki onkin todennut, että kyselyn tulokset eivät heijasta kaupunkilaisten ”oikeita” mielipiteitä. Siksi sen tuloksia ei aiota huomioida, vaan München jatkaa toimenpiteitään kohti autotonta kaupunkia.

Lue myös:

    Uusimmat