Mainos

Saksalaiset autovalmistajat eivät pelkää Trumpia – ministerikin kuittaili jenkkiautojen laadusta

Yhdysvaltojen tulevan presidentin Donald Trumpin uhkaus korottaa Yhdysvaltoihin tuotavien autojen verotusta jopa 35 prosentilla ei säikäyttänyt saksalaisia autovalmistajia.

Vaaleja edeltänyt poliittinen epävarmuus ja laskenut kysyntä pudotti saksalaisten autojen maahantuontia viime vuonna kuusi prosenttia. Sakasalaiset yritykset odottavat lukujen kuitenkin nousevan tänä vuonna ja Yhdysvaltojen pysyvän tärkeimpänä vientiautojen kohdemaana.

Trumpin uhkaus korottaa tuontiveroa 35 prosenttiin on suoraan yhteydessä vaalilupaukseen elvyttää Yhdysvaltain teollisuus. Saksan suurimmat autovalmistajat ovat panostaneet tehtaisiin Meksikossa, mutta ovat huomauttaneet valmistavansa autoja myös Yhdysvaltain maaperällä ja työllistävänsä yli satatuhatta amerikkalaista.

Saksan elinkeinoministeri Sigmar Gabriel ei hätkähtänyt Trumpin uhkailusta. Sen sijaan ministeri uskoo saksalaiseen laatuun ja kehottaa amerikkalaisia autovalmistajia tekemään parempia autoja eurooppalaisten autovalmistajien rankaisemisen sijaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.