Mainos

Trump uhkaa BMW:tä jättimäisillä lisäveroilla

Trump on varoittanut autovalmistajia korkeista tuontiveroista saadakseen yritykset siirtämään tuotantoaan Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on varoittanut autovalmistaja BMW:tä 35 prosentin tuontiverosta, joka koskisi tulevaisuudessa Meksikossa valmistettuja autoja. BMW on suunnitellut rakentavansa uuden autotehtaan Meksikon puolelle ja tuovansa 3-sarjan autoja sieltä Yhdysvaltojen markkinoille.

Trump antoi haastattelun saksalaissanomalehti Bildille. Hän sanoi, että autonvalmistajan kannattaisi rakentaa uusi tehtaansa Yhdysvaltojen puolelle, sillä se olisi yrityksen kannalta paljon parempi ratkaisu.

BMW:n tiedottaja sanoi yrityksen toimivan jo tukevasti Yhdysvaltojen maaperällä ja työllistävän suorasti ja epäsuorasti 70 000 amerikkalaista. Yhtiö aikoo pysyä suunnitelmassaan rakentaa uusi tehtaansa Meksikon puolelle.

Trump twiittasi myöhemmin, että kaikkien autovalmistajien ja muidenkin yritysten pitäisi alkaa valmistamaan tuotteensa taas Yhdysvalloissa, jos he haluavat tehdä maassa liiketoimintaa.

Trump on painostanut BMW:n lisäksi myös muita autovalmistajia, kuten Toyotaa siirtämään tuotantonsa Yhdysvaltoihin tai maksamaan vaihtoehtoisesti korkeat tuontiverot.

***

2:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.