Saksa ilmoitti EU:lle valmistelevansa uusia rajatarkastuksia

Rajatarkastuksia aiotaan tehdä joustavasti ja kulloisenkin tilanteen mukaan.

Saksa on ilmoittanut Euroopan unionille valmistelevansa rajatarkastuksien käyttöönottoa Puolan, Tshekin ja Sveitsin vastaisilla rajoillaan. Saksan sisäministeriön mukaan rajatarkastuksilla pyritään torjumaan ihmissalakuljetusta ja laitonta maahanmuuttoa.

Saksa, Puola, Tshekki ja Sveitsi kuuluvat Schengen-alueeseen, jonka sisärajoilta rajatarkastukset on lähtökohtaisesti poistettu. Poikkeustilanteissa kansalliset viranomaiset voivat kuitenkin ottaa rajatarkastukset käyttöön, jos katsotaan, että valvontaa on väliaikaisesti tehostettava.

Rajatarkastusten käyttöönotosta on ilmoitettava EU:lle etukäteen.

Tarkastuksia voitaisiin jatkaa enimmillään kaksi kuukautta

Sisäministeriön mukaan Puolan, Tshekin ja Sveitsin vastaisten rajojen tarkastukset olisivat voimassa kymmenen päivää maanantaista alkaen, ja niitä voitaisiin jatkaa enimmillään kaksi kuukautta.

Saksa ilmoitti myös jatkavansa jo nyt tehtäviä rajatarkastuksia Itävallan vastaisella rajallaan. Sisäministeriön mukaan Itävallan vastaisen rajan tarkastuksia jatkettaisiin puolella vuodella marraskuun 12. päivästä alkaen.

Sisäministeri Nancy Faeserin mukaan rajatarkastuksia aiotaan tehdä joustavasti ja kulloisenkin tilanteen mukaan.

– Haluamme palata mahdollisimman nopeasti sisärajoihin, joilla meidän ei tarvitse tehdä tarkastuksia, sisäministeri sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat