Sakari Kuosmanen tuomittiin sakkoihin kunnianloukkauksesta

Laulaja Sakari Kuosmanen on saanut tuomion kunnianloukkauksesta Facebook-kirjoittelunsa takia.

Laulaja Sakari Kuosmanen on saanut sakot kunnianloukkauksesta. Syynä tähän on muusikon kirjoitus sosiaalisessa mediassa. Kuosmanen kirjoitti Facebook-sivuilleen linkittämänsä uutisen yhteyteen asianomistajaa syyllistävän ja häpäisevän tekstin.

Asianomistaja oli vaatinut Kuosmaselle tuomiota törkeästä kunnianloukkauksesta. Vaikka oikeus katsoi asianomistajan joutuneen kärsimään, se ei nähnyt näyttöä huomattavasti suuremmasta kärsimyksestä. Punninnan perusteella käräjäoikeus katsoikin, että Kuosmanen on syyllistynyt törkeän kunnianloukkauksen sijasta kunnianloukkaukseen.

Lapin käräjäoikeus antoi tuomionsa kunnianloukkauksesta torstaina. Tuomiossa otettiin huomioon myös se, että Kuosmanen on ollut teosta johtuen valtakunnallisen mediahuomion kohteena. Käräjäoikeus katsoikin, että riittävä rangaistus Kuosmasen teosta on 40 päiväsakkoa. Kuosmasen tuloilla päiväsakoista kertyy 1600 euron summa. 

Syyttäjä on vaatinut Kuosmasen velvoittamista korvaamaan valtiolle asianomistajan henkilökohtaisesta kuulemisesta johtuneet kustannukset. Kuosmanen joutuu maksamaan asianomistajalle aiheuttamastaan kärsimyksestä 2000 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia.

Tuomio ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, sillä osapuolet voivat vielä valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja