Mainos

SAK tyytyväinen Postin taipumiseen vuokratyöasiassa

SAK ilmoiotti olevansa tyytyväinen Postin päätökseen olla käyttämättä SOLin vuokratyövoimaa mahdollisen lakon aikana.

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan keskusjärjestöjen työmarkkinaneuvottelut voivat nyt jatkua normaalisti.

– Tämä tarkoittaa sitä, että työmarkkinaneuvottelut keskusjärjestöjen välillä voivat nyt jatkua normaalisti, Lyly sanoi STT:lle.

SAK uhkasi maanantaina keskeyttää neuvottelut yhteisestä työmarkkinaratkaisusta, jos Posti olisi käyttänyt vuokratyöntekijöitä Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) huomenna mahdollisesti alkavan työnseisauksen alaisten töiden tekemiseen.

Lyly ei halunnut arvioida, ohjeistiko pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus valtio-omisteista Postia luopumaan vuokratyövoiman käytöstä.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen viisikko jatkaa neuvottelujaan tänään. Lylyn mukaan neuvotteluilmapiiri on ollut hyvä ja asiallinen.

-Molemmilla puolilla pöytää on kova yritys ratkaisujen hakemiseen. Tavoitteet ovat muutamissa kohdin aika kaukana toisistaan, mutta osassa on jo vähän edettykin, Lyly luonnehtii.

"Järki voitti"  

Myös muissa palkansaajakeskusjärjestöissä Postin ratkaisua tervehdittiin ilolla.

-Tämä poistaa nyt uhan, että Postin kiista olisi vaikuttanut isomman työmarkkinapöydän neuvotteluihin. Pystymme nyt jatkamaan neuvotteluja aiemmin sovitun mukaisesti, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi STT:lle.  

– Järki voitti, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaan arvioi.  
Palolan mukaan Postissa tehtiin oikea ratkaisu, sillä vuokrapalveluyhtiön käyttäminen lakonalaisen työn tekemiseen olisi ollut erittäin tuomittavaa

SAK uhkasi maanantaina keskeyttää neuvottelut yhteisestä työmarkkinaratkaisusta, jos Posti olisi käyttänyt vuokratyöntekijöitä Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) torstaina mahdollisesti alkavan työnseisauksen alaisten töiden tekemiseen.

Posti ilmoitti kuitenkin tänään, ettei se aio käyttää SOL:ilta saatavaa vuokratyövoimaa, jotta neuvotelut saataisiin päätökseen mahdollisimman pian.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.