Mainos

SAK:n Jarkko Eloranta ei usko laajempaan lakkoaaltoon syksyllä: "Veturimiesten lakko on yksittäistapaus"

6:26

Huomenta Suomessa vieraillut SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää meneillään olevaa veturimiesten lakkoa yksittäisenä ja perusteltuna mielenilmauksena, mutta laajempiin lakkoihin hän ei usko.

– Veturimiesten lakko on yksittäistapaus eikä se kohdistu työehtoihin. VR:n tulevaisuuteen liittyy paljon epätietoisuutta, joten minusta on ihan ymmärettävää, että tällainen reaktio syntyi, Eloranta sanoo.

– VR on tehnyt hyvää tulosta ja satsannut kalustoon. Valtio on ottanut osinkoja pois ja saattaa tulevaisuudessa ottaa kalustoakin pois. Tuntuuhan se aika epäoikeudenmukaiselta.

Eloranta uskoo työmarkkinasyksyn olevan rauhallinen.

– Sen takia mä olen aika luottavainen tässä, että talous vetää ja varmasti halutaan puolin ja toisin sekä työnantaja- että työntekijäpuolella ylläpitää tätä hyvää talouden vetoa ja hyvää tuotantoa, ja sen takia tahtoa ja halua saada sopimuksia hyvissä ajoin aikaan on molemmilla osapuolilla.

Elorannan mielestä palkankorotukset ovat kuitenkin välttämättömiä.

– Nyt on palkankorotusten aika. Vientialoilla on jo neuvottelut käynnissä ja sopimuksia odotellaan. En usko, että sopimuksia syntyy ilman palkankorotuksia, mutta niiden suuruutta en ryhdy arpomaan. Revittelyyn ei millään sektorilla ole kuitenkaan varaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.